Távozik D. Tóth Kriszta az MTV-től

Vágólapra másolva!
Hamarosan távozik a Magyar Televíziótól  a Híradó műsorvezetője, D. Tóth Kriszta. Megkeresésünkre egyelőre nem kívánt nyilatkozni, de március 15-ig képernyőn marad.
Vágólapra másolva!

Távozik D. Tóth Kriszta az átrendeződő MTV-től. A hírt elsőként az Index közölte, a műsorvezető az [origo] megkeresésére nem kívánt nyilatkozni a helyzetről. 2010 végén már felröppent a hír, hogy el akar jönni a Magyar Televíziótól, de akkor kérdésünkre azt válaszolta, hogy pusztán pletykáról van szó, és marad a Híradó-nál.

D. Tóth Kriszta 1995 óta újságíró, első riportjait 1997-ben készítette a Tv3-nak, majd az RTL Klubnál volt munkája (Híradó, Akták). 2002-ben igazolt az MTV-hez, később brüsszeli tudósítóként is dolgozott, utána a Híradó szerkesztő-műsorvezetője volt. 2011 február elejéig rendszeresen publikált a Nők Lapjában, első könyve (Lolával az élet) 2008-ban jelent meg, ennek folytatásáról két héttel ezelőtt írt a Nők Lapjában: "Belefogok a könyv folytatásába, amit olyan sokan kértek már. Szóval, tavasszal jön a Nagylánykönyv, a lolás időszak harmadik, negyedik és ötödik évének összefoglalójával."

Az MTV közleményben megerősítette, hogy D. Tóth Kriszta nem híradózik többet. "Arról, hogy pályafutását a közmédia valamely másik műsorában folytatja-e, jelenleg is folynak az egyeztetések. A képernyőről történő távozásának oka egyrészt családi, másrészt szakmai. A műsorvezető-szerkesztő szeretne minél több időt gyermekével, családjával tölteni. Másfelől pedig 15 év politikai újságírás, televíziós tevékenység után váltani akar, a televíziózás más területén szeretné kamatoztatni tapasztalatait" - áll a szövegben.

D. Tóth Krisztát 2011. március 15-éig láthatják még az MTV nézői a Híradó műsorvezetőjeként. Amíg a végleges döntés nem születik meg, a Magyar Televízió és az érintett nem kíván nyilatkozni.