Hárman párban - szerelmi háromszögek sorozatokban

Vágólapra másolva!
A tévésorozatok történetszövésében kedvelt fogás a szerelmi háromszög, amely kellőképp megkavarhatja a szálakat. Szitkomok és drámák is szívesen alkalmazzák, humoros és feszült helyzeteket egyaránt teremthet - íme néhány emlékezetes példa a közelmúltból és régebbről, itthonról és külföldről.
Vágólapra másolva!

Brenda, Dylan és Kelly - Beverly Hills 90210

A Beverly Hills 90210-ben mindig is az emberi kapcsolatok bemutatása dominált, így szinte elkerülhetetlen volt, hogy egy szerelmi háromszög is kerüljön a történetbe. Brenda Európában tölti a nyarat, és ezalatt barátja, Dylan összejön a lány legjobb barátnőjével, Kellyvel. Kapcsolatuk egészen addig titokban marad, míg Brenda és Dylan szakít, majd egy másik szerelmi háromszöggé alakul, hisz Kelly később Brandonnal szűri össze a levet.

-------------------------------------

Stefan, Elena és Damon - Vámpírnaplók

A Salvatore testvérek - mindketten vámpírok - jó százötven évvel ezelőtt már szerették ugyanazt a nőt, Katherine-t, akinek a jelenkori Elena kiköpött mása. A Mystic Fallsba frissen érkező Stefan így egyből beleszeret a lányba, de aztán felbukkan bátyja, Damon is - a helyzetet bonyolítja, hogy Stefan jó vámpír, kizárólag állatok véréből táplálkozik, míg Damon emberből származó táplálékra vágyik.

Forrás: CW

-------------------------------------

Ross, Rachel és Joey - Jóbarátok

A Jóbarátok tíz éve során Rachel és Ross többször összejön, majd szétmegy, a nyolcadik évadban pedig Joey is beleszeret a lányba. A fiú küzd az érzéseivel, magának sem hajlandó beismerni: végül aztán elmondja Rossnak, aki először kiakad, de utána azt tanácsolja a barátjának, beszéljen Rachellel. A lány először nem reagál, de aztán amikor azt hiszi, hogy Joey meg akarja kérni a kezét, igent mond.

-------------------------------------

Sawyer, Kate és Jack - Lost

Kate a légikatasztrófa két jóképű túlélője közt vergődik a Lost-ban, ami akár a Jó és a Rossz örök harcaként is felfogható: egyszer a hős doki, Jack vonzza, máskor pedig a szélhámos Sawyer. Végül a Jó győz, hisz a lányt Jack szerzi meg. A határok azonban korántsem ilyen egyértelműek: Kate-ről kiderül, hogy gyilkosságért körözik, és a későbbi évadokban Jack sötét oldala is elő-előbukkan.

Forrás: ABC

-------------------------------------

Dawson, Joey és Pacey - Dawson és a haverok

A Dawson és a haverok-ban - a címmel ellentétben - a haveri viszonynál jóval több bontakozik ki egyes szereplők között. Dawson és Joey (aki neve ellenére lány) gyerekkoruk óta a legjobb barátok, felnőve viszont szerelemmé érik a kapcsolatuk. Joey azonban inkább önmagát szeretné megtalálni, útjuk így elválik, majd a lány - némi őrlődés után - Dawson legjobb barátjánál, Paceynél köt ki.

-------------------------------------

Meredith, Derek és Addison - Grace klinika

A Grace klinika jóformán a promiszkuitás melegágya, az orvosok és gyakornokok számára teljesen természetes, hogy olykor-olykor lefekszenek egymással. Így tesz Derek Shepherd és az alá beosztott rezidens, Meredith Grey is, később viszont megjelenik Addison, Derek felesége, aki ki szeretne békülni a férjével - miután viszonya volt annak legjobb barátjával. Addison végül távozik, karaktere saját sorozatot kap.

Forrás: ABC

-------------------------------------

Chloe, Clark és Lois - Smallville

Az ifjú Supermannek nemcsak szuperképességei feltárásával, de a nőkkel is meggyűlik a baja: Chloe szerelmes belé, de ő nem igazán tudja ezt viszonozni, jó barátjának tekinti a lányt. Érdeklődését előbb inkább a szomszéd lány, Lana kelti fel, majd Chloe unokatestvére, Lois. Ő az eredeti Superman-történetekben is komoly szerepet kap 1938-tól kezdve, a történet legismertebb tévés adaptációjának ez is a címe: Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai.

Forrás: CW

-------------------------------------

Bordás, Erika és Mike - Tűzvonalban

A Tűzvonalban háttérsztorija szerint Bordás, Erika és Mike még az általános iskolából ismerik egymást: Erika nagyon népszerű lány volt, több fiú szeretett volna a kegyeibe férkőzni, de végül csak Bordás és Mike maradt versenyben. A lány mindig jobban vonzódott Mike-hoz, de miután többször csalódott benne, Bordás felesége lesz - de amikor rosszra fordulnak a dolgok, megint csak Mike-nál vigasztalódik.

Forrás: Duna TV

-------------------------------------

Isti, Szilva és Szlávik - Jóban Rosszban

A Jóban Rosszban kávézóját igazgató Halász István látszólag rendezett családi környezetben él feleségével és két fiával. Sokáig nem is sejti, hogy felesége, Szilva összeszűrte a levet a helyi nyomozóval, Szlávik Jenővel. A helyzetet bonyolítja, hogy az egyik fiú, Kristóf meglátja egyszer a szeretőket, és utána elkezdi zsarolni az anyját. Szilva azonnal véget akar vetni Szlávikkal való kapcsolatának, de a férfi ragaszkodása miatt ez nem ilyen egyszerű.

Forrás: TV2