Top 10: a Való Világok legsótlanabb szereplői

Vágólapra másolva!
Voltak olyan esetek, amikor a legrutinosabb, legtapasztaltabb RTL-es castingstábot is átejtette egy-egy jelentkező, mert miután a szereplőválogatón roppant szórakoztató, végtelen energiával rendelkező, szerfelett érdekes egyéniségnek adta elő magát, bekerült a játékba, és hónapokon át nyomasztó hangulatban, lomhán heverészett egy kanapén, könnyes szemmel sóhajtozott, és csak azt kívánta, hogy a tévézők szabadítsák meg szenvedéseitől. Kérdésünkre 36 500 szavazat érkezett, ezeket is figyelembe vettük: a négy VV-széria legunalmasabb szereplőit gyűjtöttük össze egy cikkbe.
Vágólapra másolva!

1. Gombi (VV4)

rtl klub, sajtóklub

A most futó széria kiváló nézettsége nem a csippendél-táncosnak köszönhető: hányan néznénk tizenkét, Picúr után nyüszítő, keservesen vinnyogó Gombit? Noha az elmúlt egy-két napban, a kiválasztás körül úgy tűnt, hogy már nem olyan enervált és depressziós, mint korábban, de az elmúlt három hónapban bemutatott végtelen szenvedés, gyakori sírdogálás, hervasztó passzivitás nem megbocsátható. A szerkesztők napokon át nem tudtak róla mit mutatni, mert sajnálatos módon nem mozdult meg, terepszínű, így egyben tökéletesen észrevehetetlen lett.

-------------------------------------

2. Szabolcs (VV1)

rtl klub, sajtóklub

A szépfiú a Való Világ 1-ben untatta a pörgős realityre vágyó nézőket, spontán pillanata is talán egy volt, amikor seprűvel léggitározott (ez kellett mutatni a szerkesztőknek heteken át). Amint megszűnt a védettsége, már jelölték is párbajra lakótársai, ő pedig taktikusan sorra végezte ki a leggyengébb szereplőket, persze lányokat. A fiúk közül sem Lorenzóval, sem Okival, sem Majkával nem tudott egy hullámhosszra kerülni, a végén pedig azért nyert, mert csendes, szerény, jól nevelt, udvarias volt - sok tinilány ilyen tisztelettudó barátról, sok idős asszony ilyen fiúról, unokáról álmodozott. A VV-stáb nemigen bírta, mert nem tudtak mit mutatni róla az esti összefoglalókban, annyira passzív volt.

-------------------------------------

3. Mónika (VV2)

Forrás: [origo]

Ha az olvasó nem emlékszik rá egyáltalán, akkor talán jogos szerepeltetése ezen a listán. Egy szőke, elvált fiatalasszony volt a második évadban, 2003 januárjában költözött az akkor még Óbudán, az MTV mostani székháza helyén álló VV-villába. Cérnavékony hangon beszélt, nem is túl sokat, egészen addig, míg korai búcsúra nem kényszerült - Sziszi küldte haza egy párbaj során. Fodrászszalont akart nyitni, reméljük, sikerült.

-------------------------------------

4. Leonidasz (VV4)

rtl klub, sajtóklub

Amennyire lelkes és bőbeszédű szereplő lett kiesése óta a BeleValó-ban és a Neked Való-ban, annyira szürke volt a játékban. Az anyuka kedvence-kategóriában ment be, hosszú időn át jóformán semmit nem csinált, csak lézengett, az összefoglalókba is azzal tudott bekerülni, hogy valamilyen kamukapcsolatot épített ki Zsuzsival. A lányt röviddel ezután agresszió miatt kizárták, Leonidaszt pedig Éva ejtette ki: utóbbi úgy szerzett 72 százalékot, hogy robbanékony, hisztis természete miatt ellene is voksoltak sokan.

-------------------------------------

5. Hajni (VV1)

Forrás: [origo]

Igen aranyos, de nem ebbe a játékba való szereplő volt az első szériában, mivel a VV1 nagyjából akkor rajtolt, amikor a magyar Big Brother, 2002 őszén, nem tudta, mi vár rá, milyen játékba jelentkezik. Egy-két hét után már alig lehetett szavát hallani, melankolikus, szomorkás hangulatban szívta a cigarettáit sorra az udvaron, jól tartott rabként egykedvűen hallgatta a jobbára félrészeg Oki szétszórt motyogását. "Ha Hajni távozik a villából, azt észre sem fogjuk venni. De ha marad - azt sem" - írta a hivatalos honlap 2002 november 1-jén, párbaja előtt. Györgyi ejtette ki a játékból.

-------------------------------------

6. Gina és Kristóf (VV4)

rtl klub, sajtóklub

Házaspárként érkeztek, párban kezeljük őket. A férjen végig látszott, hogy az asszony kedvére akart tenni, amikor jelentkezett a realitybe, a zaklatott múlttal érkezett Gina (aki prostituáltként dolgozott) viszont betegen érkezett, jóformán végig indiszponált, halovány és elkeseredett volt, moroghatott is a stáb, hogy nem az életerősnek tűnő Nono és Stone került be a beszavazó után. Olivér gyorsan kiejtette Kristófot, aki nélkül az addig sem túl magabiztos neje még jobban magára maradt, fel is adta a játékot - elsőként, a VV-történetben.

-------------------------------------

7. Csaba (VV3)

Forrás: [origo]

A harmadik sorozatban a végjátékba már nem jutottak el olyan, igazán valóságshow-ba való figurák, mint a volt pornós Pandora, a hisztis Szilvi, a szókimondó Indián vagy a folyton kanos, a villában két nőt is lefektető Frenki, ellenben a szótlan lovászfiú, a cowboyos imázsra figyelő, a tévézők szórakoztatására azonban fittyet hányó Csaba ott volt az ötben. Közel 46 ezer vokssal került a villába 2004 januárjában, de jóformán nyom nélkül távozott. Anett utáni vágyakozása, vonzódása tette őt valamennyire használhatóvá az összefoglalók szempontjából - utána biztos hosszan nézegette szerelmét az ATV és a Viva TV betelefonálós, betűösszerakós játékaiban.

-------------------------------------

8. Jerzy (VV4)

rtl klub, sajtóklub

Elvileg be sem jutott a játékba, de az RTL Klub nagyon szerette volna a műsorban látni, így hamar kiderült, hogy Gombi ugyan nyert ellene a beszavazóshow alatt, de rá néhány telefonról gyanúsan sok szavazat érkezett. Ezek után jutott be protekciósként a lengyel fiú, mivel a csatorna közlése szerint több tévéző szavazott rá, csak kevesebbet költve. Jerzy nem hálálta meg a jóságot: potyautasként ugyan - valamilyen szinten - összejött Gigivel a villában, de két és fél hónapig némán lapított, és csak azóta éberebb, amióta Alekosz retardált légpisztolynak nevezte, mondván, arra is képtelen, hogy a nézők kedvéért szeretkezzen párjával.

-------------------------------------

9. Ildi (VV4)

rtl klub, sajtóklub

Nem tudni, mire jutott volna a játékban, ha már az elején beköltözhetett volna a valóságshow-ba. Éva (a képen jobbról) előbb a beszavazón verte el, utána a kizárt Zsuzsi helyére beküldték, egy kialakult status quót azonban nem tudott megbolygatni. Szerencsétlenkedett, nem találta a helyét, egyik táborhoz sem tartozott igazán, megdöbbentően szörnyű paródiákat adott elő, majd Éva újfent eltángálta a párbajon. "Nem volt időm megmutatni magam" - mondogatta, holott 21 napja volt erre. Más szereplőnek egy durvább este, egy jelentősebb, verbális csetepaté elég volt, hogy felfigyeljenek rá a tévézők.

-------------------------------------

10. Niki (VV1)

rtl klub

Emlékszik rá valaki? Egyáltalán nem ilyesféle tévéshow-ba való szelíd, csendes lányként került be a VV1-be, nyolcadikként - és rögvest tesztelték is a többiek, mert fétispartival várták, bőrbe és láncokba öltözve. Huszonkét napot töltött a játékban, a későbbi győztes, Szabolcs ejtette ki, közel százötvenezer szimpátiaszavazattal. A hatvankétezer vokssal kiesett Niki később újságíróként helyezkedett el, első cikkeit a Blikknek írta.