Se pénz, se férj - a tévés vetélkedők legnagyobb buktái

Vágólapra másolva!
A frissen visszatért A 40 milliós játszmá-ban egy szegedi testvérpár már az első kérdésnél elbukott 36 milliót, így a játék további részében csupán négymillióból gazdálkodhatott. Alexandra és Péter egymilliót végül így is hazavitt, mások azonban nem voltak ilyen szerencsések: a tévés vetélkedők legnagyobb buktáiból válogattunk.
Vágólapra másolva!

Egy válaszra az összes pénzt

A 40 milliós játszma amerikai változatában, a Million Dollar Money Drop-ban is történt már súlyosabb eset: egy pár - a nő nyomására - egyetlen válaszra tette fel az összes pénzt, vagyis mind az egymillió dollárt, és el is bukta. A kérdés az volt, hogy honnan származik az ital, amit az Indy 500 autóverseny győztese kap, a játékosok pedig arra tippeltek, hogy Dom Perignontól, a pezsgő atyjától. A jó válasz azonban az volt, hogy a tehenektől, hisz az Indy 500 nyertesei már a harmincas évektől kezdve tejet kapnak jutalmul - miután az 1936-os bajnok, Louis Meyer lehúzott egy üveg tejet a győzelem után.


----------------------------------

Már az első kérdés sem megy

A Legyen ön is milliomos! nemzetközi változataiban nem egyszer fordult elő, hogy valaki már az - egyébként pofonegyszerű - első kérdésre sem tudta a választ. Az interneten terjedő videóról bizonyára többen ismerik már a nashville-i Chase Sampsont, aki felejthetetlen arckifejezéssel jön rá, hogy tévedett. Szerinte a túlfeszültségvédőt a víz túlfolyásának megakadályozására használják az emberek - mentségére szóljon, hogy a készüléket az angolban jelző "surge protector"-nál a surge hullámot, tengert is jelent. Ezzel együtt a stúdióban nagyjából mindenki más tudta, miről van szó, legalábbis nagy zúgás támadt, amikor a rossz választ megjelölte.


----------------------------------

Nemcsak a fődíjat, a férjét is bukta

Az itthon Az igazság ára címen látott The Moment of Truth-ban egy hölgy a házasságát tette tönkre, miközben kínosabbnál kínosabb kérdésekre válaszolgatott. Kiderült, hogy volt barátja jobban érdekli, mint jelenlegi férje, majd az is, hogy megcsalta a férfit a házasságuk alatt - párja gyakorlatilag már a stúdióban kidobta. A hölgy ezután egy viszonylag egyszerű kérdésnél hazudott, vagy legalábbis mást mondott, mint az előzetes hazugságvizsgálatnál, így végül a pénzt sem kapta meg. Azon bukott el, hogy igennel válaszolt arra a kérdésre, hogy jó embernek tartja-e magát.


----------------------------------

Csupán egy dolláron múlt

Az Egyesült Államokban - pár éves megszakítással - 1956 óta megy a The Price Is Right, amelynek egyszerű célja, hogy a versenyzők minél pontosabban megtippeljék egy-egy termék árát. Az árat azonban csak alulról lehet közelíteni, ha egy játékos egy dollárral is fölé lő a pontos árnak, azonnal bukta a nyereményt. A lenti videón látható hölggyel pontosan ez történt: tizenkét ezer dollárra tippelt, miközben a termék ára 11999 dollár volt.


----------------------------------

Tudja, hol szeret a cápa

Egy vetélkedőben nemcsak a pénz elvesztése lehet óriási bukta, de az is, amikor valami oltári nagy hülyeséget mondunk válaszként, és utána az egész ország rajtunk röhög. Itthon a Szerencsekerék egyik versenyzője volt talán a legemlékezetesebb, aki a Szólás kategóriában a "Tudja, hol szorít a cipő" helyett azt találta ki, hogy "Tudja, hol szeret a cápa" - az esetről a Tv2 Visszaszámlálás című műsora is megemlékezett, a lenti videón körülbelül 3:45-től látható. Hasonló esetek persze a Szerencsekerék külföldi változataiban is megestek, egy amerikai hölgy például a "self-portrait", vagyis önarckép helyett mondott "self-potato"-t, önkrumplit.