A Tv2 stúdiójában kiabált kirúgása napján Vágó István

Vágólapra másolva!
A 40 milliós játszmá-t erdetileg Vágó Istvánnak szánta a Tv2, de végül Rákóczi Ferencre bízta. Vágó nyilatkozatából kiderül, hogy a szakítás napján, 2010. november 17-én "hisztizett" a stúdióban, mert nem tetszett neki maradéktalanul az angolok licence.
Vágólapra másolva!

"Kiabáltam. Egy ismerősöm, aki járatos a Tv2 belügyeiben, azt állítja, hogy ezért a hisztiért rúgtak ki. Valóban hisztiztem. Hangosan. Azt kiabáltam, hogy ezt a műsort én másként fogom csinálni, mert úgy lesz jó. Lehet, mondták, de nem ez áll a licencben, nem így találta ki az angol jogtulajdonos. (...) Mire én azt üvöltöttem vissza, hogy több licencet változtattam már meg, és hogy írjanak levelet az angoloknak, hogy ezt én így akarom. Azt mondta a főszerkesztő, hogy ezt a levelet ő nem írja meg. Mondom, írd meg nyugodtan, én már rengeteg olyan licencműsort csináltam, amelyik teljesen máshogy ment, mint ahogy azt az eredeti licencadó elképzelte. És jobbak is lettek! Nem, nem, ő ezt nem csinálja. Mindegy. Tehát egy kicsikét parázs, paprikás hangulatban váltunk el egymástól fél egy körül. Dühösen bevágtam magam az autóba, és hazavezettem" - emlékezik Vágó az eseményekre Bárdos András könyve második kiadásának új fejezetében.

Eztán történt, hogy Vágó autóba szállt, hazavezetett, a csatorna pedig úgy döntött, hogy mégsem ő kell a műsorba, hanem mást keres helyette. Az [origo] úgy tudja, hogy a Tv2 azonnal értesítette a Q-Art gyártó céget, hogy szóljanak a velük szerződésben álló Vágónak, hogy nem az övé a vetélkedő, de a producer nem telefonon, hanem személyesen akarta megmondani neki (évtizeden át dolgoztak együtt, a Legyen ön is milliomos!-t is ugyanez a cég gyártotta sok éven át). A hír azonban hamarabb kiszűrődött, Vágó István pedig épp az [origo]-tól tudta meg, hogy nem számít rá a Tv2.