13 milliót kell fizetnie a Tv2-nek az Ezek megőrültek női mellei miatt

Vágólapra másolva!
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 13 millió forintos büntetést rótt ki a Tv2-re az Ezek megőrültek című műsor több epizódja és műsorelőzetesei miatt.
Vágólapra másolva!

13 millió forintot kell fizetnie a Tv2-nek az Ezek megőrültek című vetélkedő miatt, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának március 9-i döntése értelmében. A műsor őszi adásaiban pajzán, erotikus feladatokat is végre kellett hajtaniuk a celebvilágból érkezett szereplőknek (Ganxsta Zolee két női mell közé fúrta be arcát egy ízben), de a NMHH szerint az ilyen jellegű műsorokat "azok káros hatása miatt" magasabb kategóriába kellett volna sorolni, nem volt elég a 12-es karika.

A műsor 2011-ben is visszatért a Tv2-re, akkor a stúdióban a nők már nem bikiniben mutatkoztak, és a csatorna kihagyta a pikánsabb feladatokat is, hogy családbarát legyen a vetélkedő - ettől aztán a nézettség is csökkent, bár az újdonság ereje is elveszett a második menetre.

A NMHH szóvivője, Kiricsi Karola szerint a Tv2 2010-ben helytelen besorolásokkal rendszeresen megsértette a médiatörvényt. Korábban összesen 100 millió forintos büntetést kapott a csatorna a médiahatóságtól, erről bővebben itt olvashat.