Itthon is láthatja a tévéző Vilmos herceg esküvőjét

2011.04.07. 10:43

A sok szolgáltatónál elérhető BBC Entertainment és a BBC World News április 29-én élőben, megszakítások nélkül közvetíti a brit királyi esküvőt, amelytől televíziós nézettségi rekordot várnak. A Tv2 is sokat foglalkozik az eseménnyel, többek közt az Aktív-ban.

Vilmos herceg 2010 októberében jegyezte el Kate Middletont, de a sajtót csak november 16-án értesítették arról, hogy 2011 tavaszán már meg is tartják az esküvőt. A brit tévécsatornák azonnal reagáltak a hírre: a BBC és a Sky News már aznap este leadott egy-egy különkiadást a bejelentésről, előbbi csatorna pedig arra is kész, hogy nemcsak Nagy-Britanniában, de az egész világon élőben közvetítse az esküvőt, amelytől óriási nézettséget remél: "Nincs kétségünk afelől, hogy a szertartás világszerte a tévétörténet egyik legnagyobb nézettségét fogja hozni" - mondta a BBC szóvivője a Hollywood Reporternek.

A brit királyi esküvőt a BBC Entertainment és a BBC World News közvetíti Magyarországon. Vilmos herceg és Catherine Middleton házasságkötéséről a BBC Entertainment csatornán április 29-én délelőtt sugárzott folyamatos, élő közvetítés a BBC ONE tudósításának szimultán közvetítése lesz. A műsorrendben helyet kapnak a királyi család életéről szóló dokumentumfilmek, valamint a BBC World Newson sugárzott, esküvői témájú különkiadások is.

Április 29-én, pénteken 11.25 és 14.45 között élő közvetítést ad az m1 Londonból, Vilmos herceg és Kate Middleton házasságkötési ceremóniájáról. A közvetítés, illetve az ahhoz kapcsolódó stúdióműsor előtt filmeket sugároz a párról a Magyar Televízió, de beszámol a nem mindennapi eseményről a Tv2, az RTL Klub, a Duna Televízió és az MR1-Kossuth Rádió is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK