Hernádi Judit: Örülök, hogy nincs rajtam akkora teher

2011.04.13. 16:13

A Csillag születik zsűritagja szerint jobb az a szabály, hogy egy produkció továbbengedéséhez elég a három "igen", mert így nem kell bólintania kényszerből akkor, ha társainak tetszik valami, de neki kevésbé. Úgy látja, a négyes jól működik, és nem töprengett, amikor a folytatásra felkérték.

Visszanézte az idei két adást?

- Színházban játszom szombat esténként, de ha otthon lennék, akkor sem nézném meg, hiszen már láttam az összes előadót. Persze biztosan más képernyőn keresztül, összevágva, más lenne a hatása is. A válogatás része négy napon keresztül zajlott, folyamatosan jöttek az emberek, és ebből lett háromestés műsor.

Hezitált, amikor felkérték zsűritagnak?

- Amikor először kértek fel, a második sorozatra, akkor gondolkodtam, de úgy véltem, muszáj bátornak lenni, így igen mondtam. Most nem merült fel bennem, hogy nem vállalom a folytatást, különösen azok után, hogy megtudtam, hogy ugyanazokkal zsűrizhetek.

Ezek szerint jól kijönnek négyen.

- Nagyon jóban vagyok velük. Másfél éve dolgoztunk együtt, és annak dacára, hogy nem nagyon találkoztunk közben, most is nagyon jól megértjük egymást. Nem ott folytatjuk, ahol akkor abbahagytuk, hanem előrébb járunk, összeért az együttesünk, jobban tudjuk, a másik mit akar, mit szeretne.

És mit szeretne? Ki milyen műfajt kedvel?

- Szirtes Tamás például jobban szereti azokat, akikről sejti, hogy a színpadon is megállnák a helyüket. Fáy Miklós a hamis hangokat nem szereti, ezeket szóvá is teszi. Szonja azt figyeli, ki hogyan mozog, ő ért a tánchoz is. És csak nézem, és ha valamilyen hatást kivált egy produkció, arra tudok reagálni.

Volt olyan, ami erős hatást váltott ki?

- Nem tudom, melyik volt a legszebb, legjobb, legmeghatóbb, én azonnal elfelejtem a dolgokat, a "leg"-eket, így védekezem az élet fogatagában - majd előveszem emlékeimből, ha nagyon kell. A vak énekes kislány, Teca előadása szívmelengető, gyönyörű pillanat volt, az emelőpár is nagyon tetszett. A zongorázó, gitározó fiúkat látni is megható volt, tudnak zenélni, de egyelőre még nem olyan szinten, mint ami ide kell.

És ha nem elég jó valaki, ki a legkritikusabb zsűritag? Az összefoglaló alapján Fáy Miklós.

- Ő fogalmaz a legkeményebben. Alkati kérdés ez, ő ilyen, nincs ellenére, örömmel csinálja.

2,3 millióan nézték a szombati adást, pedig még messze a vége. Ezt várták tőle?

- Én általában semmit nem várok, de örülök, hogy magas a nézettség. Az embereket érdekli, hogy valaki mit gondol saját magáról, mit produkál a kamerák előtt. A tévézőt érdekli a pillanat, amikor nevethet, szórakozhat, illetve a megható részt is várja, azt, amikor a semmiből előáll valaki, és kis csoda születik... az felemelő. Ilyen máshol nincs, a színház sem tudja produkálni, erre való a televízió.

A televízió, a tehetségkutató ugyanakkor kisgyerekeket is bevet a showbusiness világába. Erről mit gondol?

- Én nem szeretem, ha gyerekek vannak a színen. Persze ha elképesztő produkciót látnék, akkor azt tudnám támogatni. Nem rajongok például a gyerektánccsoportokért, mert látom, hogy ki fogják nőni. Egy fiatal zongoraművész, egy gyerekzseni persze más dolog.

Miben más a harmadik Csillag születik, mint az előző?

- Fontos, hogy ha a másik három zsűritagnak valami tetszik, akkor az előadó továbbjut, én pedig nyugodtan mondhatom, hogy nekem nem tetszik, nincs rajtam akkora teher. Három igennel tovább lehet jutni, így az ember nem érzi a pressziót. Így jobban oda is tudtunk figyelni. Nem könnyű műfaj egyébként, mert a tévéműsor szempontjait is szem előtt kell tartani, illetve emberi felelősségünk is van.

rtl klub, sajtóklub

Mit csinál a felvétel előtt, van valami szokása?

- Az előző szériában, a kieséses időszakban, a műsor előtt mindig végiggondoltam, kik lesznek az aznapi szereplők, elképzeltem, mit csinálnak majd, úgyhogy előre foglalkoztam velük. Most, a casting idején minden az újdonság erejével hatott, így nem volt mire készülni.

Adás után összeülnek egy bárban levezetni?

- Ez a válogató különleges időszak volt, mert reggeltől estig ott ültünk, jól elfáradtunk, és örültünk, ha haza tudtunk menni. Az előző Csillag születik adásai után viszont sokszor beültünk valahová a szerkesztőkkel. Szonja is jött, a fiúk is csatlakoztak.

Meglátta már valakiben a nyertest?

- Aki a válogatóban benn volt, már az is nyertese a műsornak. Ez egy show, főszereplőkkel és mellékszereplőkkel, ahol nem feltétlenül az első helyre megszavazott produkció profitál majd a legtöbbet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK