Knézy Jenő a jogerős ítéletig marad a Duna tévénél

Vágólapra másolva!
Tízhónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott Knézy Jenő, miután a bíróság úgy látta, bántotta volt feleségét és annak édesapját. A Duna Televízió az [origo] érdeklődésére közölte, hogy a jogerős ítéletig a műsorvezető marad a csatorna képernyőse.
Vágólapra másolva!

Tíz hónap börtönt kapott felfüggesztve Knézy Jenő sportriporter súlyos testi sértés kísérlete miatt: a vádirat szerint volt feleségét és apósát ütlegelte egy vita során. A volt feleség állítása szerint 2008-ban férje megverte és megrugdosta őt, édesapját pedig az ajtófélfának lökte, de az orvosszakértői vélemény szerint nem történt nyolc napon túl gyógyuló sérülés.

A riporter marad azonban a Duna tévénél: "Knézy Jenő bíróság előtt zajló perével kapcsolatban munkaadója, az MTVA a jogerős ítélet megszületéséig nem nyilvánít véleményt. Knézy Jenő munkáját az eddigi rend szerint végzi tovább" - mondta megkeresésünkre Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap kommunikációs igazgató-helyettese, szóvivője.

Másképp reagált a többi csatorna a törvénnyel szembe került képernyőseivel: Damu Roland esetében elég volt a vizsgálati fogság, a Tv2 menten kiadta az útját, és kitette a Jóban Rosszban szappanoperából, noha annak meghatározó arca volt, az RTL Klub viszont hagyta dolgozni Stohl Andrást balesete és az első fokú ítélet után is - egészen addig, míg a színész ideiglenesen vissza nem vonult.