25 év után 13 millió nézővel búcsúzott Oprah Winfrey

2011.05.27. 11:01

Az Egyesült Államokban május 25-én ért véget a The Oprah Winfrey Show, a házigazda ezután saját tévécsatornáján lesz látható.

Az Egyesült Államok legnézettebb és legnagyobb hatású talkshow-ja ért véget május 25-én: huszonöt év után befejeződött a The Oprah Winfrey Show. A finálét egy tizenháromezres közönség előtt felvett adás előzte meg, olyan sztárvendégekkel, mint Aretha Franklin, Beyoncé, Madonna, Tom Hanks és Tom Cruise - a búcsút viszont jóval intimebbnek szánta Winfrey, és közönség nélkül rögzítette egy kis stúdióban.

A show nagy részét azzal töltötte, hogy megköszönte nézőinek a támogatást, és a végén sírva is fakadt. A The Washington Post szerint a The Oprah Winfrey Show utolsó adása olyan volt, mint egy szentbeszéd, a házigazda ugyanis többször szőtte mondandójába Istent és Jézust is.

A produkció végül valamivel több mint 13 millió nézőt vonzott, ami tizenhét éven belül a műsor legnézettebb adása volt. A The Oprah Winfrey Show amúgy is a legnézettebb talkshow volt az Egyesült Államokban, és hihetetlen befolyásoló erőre tett szert: amikor a házigazda egy adásban például a Katedrális című regényről beszélt, a könyv egyből a legkeresettebb árucikké vált az amazon.com-on.

Show-ján keresztül maga Winfrey is igen befolyásossá vált, a Forbes magazin rendre a szórakoztatóipar legnagyobb hatalmú női közé sorolja. A műsorvezetőnő emellett sok más tévés és filmes produkcióban feltűnt már, könyveket ír és saját újságot jelentet meg, és megalapította saját tévécsatornáját is, az Oprah Winfrey Networköt - műsorától azért búcsúzott, hogy minden idejét ennek az adónak szentelhesse.

KAPCSOLÓDÓ CIKK