Oszama rejtekhelyén forgatott az RTL Klub riportere

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub Fókusz című műsorának riportere Novák András röviddel Oszama bin Laden megölése után indult útnak egyedül, hogy a helyszínen forgasson a terrorista utolsó rejtekhelyéről. Egy ízben a kameráját is elvették, a helyiek viszont meglehetősen barátságosnak bizonyultak.
Vágólapra másolva!

Novák András röviddel Oszama bin Laden halálhíre után utazott Pakisztánba, hogy a Fókusz tudósítójakéntaz akció helyszínéről forgasson. "Nem olyan egyszerű kijutni oda, elvégre a világ egyik legveszélyesebb országa. Csak a csatorna vezetői tudták, hogy kinn vagyok, onnan nem is jelentkeztem be, csak forgattam, hogy megfelelő mennyiségű anyagunk legyen. Végül 320 perc nyersanyag jött össze, rengeteg interjút készítettem" - mesélte az [origo]-nak.

Novák beszélt szomszédokkal, szemtanúkkal, az utcán játszó gyerekekkel, volt fenn a hegyekben, ahol félig-meddig hősnek tartják bin Ladent. "Beszéltem katonákkal is, akik rettentő frusztráltak, mert nem érzékelték az amerikai helikoptereket. Az egyik el is vette a kamerát, de később visszaadta" - emlékezett.

rtl

"Urdu a helyi nyelv, és tolmács segített, de sokan beszélnek angolul, az utcán lődörgő 15-16 éves fiúk is. Volt olyan szomszéd, aki annyira közel lakik, hogy szobájának ablakai be is törtek a helikopter robbanása miatt, egy másik szomszéd pedig mobiltelefonnal vette fel, hogy robban az amerikai helikoter. A házba nem engednek be senkit, de rejtett kamerás felvételeket szereztem helyiektől. Vannak felvételek a kertről is, látszik, hogy üvegházas technikával miképp termesztettek zöldséget, hogy ne kelljen piacra se járni" - mesélte a riporter, aki majdnem egy hetet volt kinn egyedül.

Június 3-án este a Fókusz-ban egy hatperces, majd másnap a Fókusz Plusz húsz perces riportot vetít.