A tévében ismerte fel gyereke apját - közeleg a Tv2 valóságshow-ja

Vágólapra másolva!
A Tv2 ősszel induló, egyelőre cím nélküli társkereső műsorában hat fiú válogat tizenkét lány közül, mégpedig úgy, hogy mindegyik férfinak jelen van az édesanyja is. A török formátumon alapuló produkciót több országban vetítették már: Indiában a nyomornegyedből is került be versenyző, az olaszoknál pedig egy nő a gyermeke apját fedezte fel a játékosok között.
Vágólapra másolva!

A nagy fogyás 2007-2008-as szériája óta a Tv2 most először próbálkozik beköltözős valóságshow-val, ezúttal - A Nagy Ő-höz hasonlóan - egy társkereső műsornak választotta ezt a formátumot. Az eredetileg Perfect Bride címet viselő realityben hat fiú és tizenkét lány költözik össze, a srácok anyjával kiegészülve. A dolog pikantériája, hogy a lányok az anyósjelöltekkel laknak egy házban, a fiúk pedig egy másikban - a közös kertet csak a fiatalok használhatják, a fiúk videotelefonon keresztül tartják a kapcsolatot a szülőkkel.

A produkció történetében eddig tíz pár talált egymásra, és zárta esküvővel a műsort: Törökországon kívül - ahol a formátummal kereskedő cég szerint a Perfect Bride utolsó adása 71 százalékos nézettségi arányt ért el - Indiában, Koreában, Olaszországban és Romániában vetítették, Magyarország mellett pedig Ukrajnában, Oroszországban és Bulgáriában is elindul hamarosan a show. A versenyzők száma országonként változó, Indiában például öt férfi és tizenegy nő volt játékban, az amerikai társműsorban, a Momma's Boys-ban pedig csupán három férfi válogatott harminckét nő közül.

A nem mindennapi alapszituáció játékosságot, humort és drámát egyaránt hozhat, a külföldi verziókban akadt is már egy-két emlékezetes eset. Indiában az egyik női játékos a nyomornegyedből érkezett a játékba, ahol luxuskörülmények fogadták - a lakosztályokat itt egy maharadzsa palotájában rendezték be -, és választottjáról is hamar kiderült, hogy tehetős családból származik. Szerelmük ennek ellenére beteljesedett, de a közönség és a média azzal kezdte el vádolni a lányt, hogy csak érdekből van a férfival.

Olaszországban is előállt már legalább egy különös helyzet, amikor egy francia nő azzal hívta fel a műsorkészítőket, hogy a vőlegényjelöltek között felismerte azt a férfit, aki teherbe ejtette, majd szó nélkül lelépett - amit a családcentrikus olasz közönség sem nézett jó szemmel. Volt persze olyan hölgy is a játékosok között, akiről kiderült, hogy korábban a szexiparban dolgozott - amivel önmagában talán nem is lenne baj, ha a nőnek nem épp lehetséges anyósával kell kitárgyalnia előéletét.

Az Egyesült Államokban 2008-ban indult Mommy's Boys-ban is több olyan nő volt, aki korábban már levetkőzött a Playboynak vagy a Penthouse-nak - ők egy tűzoltóként és mentősként dolgozó férfi, egy ingatlanügynök, illetve egy főiskolás srác kegyeiért versengtek. A műsor a Perfect Bride-tól függetlenül indult el, olyannyira, hogy a Perfect Bride jogtulajdonosa, a Luftu Murat Uckardesler be is perelte a Mommy's Boys alkotóit, amiért azok a "perfect bride" kifejezést is használták hirdetésükben.

Korábban találkozhattunk más társkereső műsorral is, amely szintén bevonta a szülőket, sőt az NBC Meet My Folks című, 2002-es produkcióját még egy hazugságvizsgálattal is megbolondították. Itt egy huszonéves lány szülei válogattak a potenciális vőjelöltek közül, az alanyokat pedig - akárcsak az Apádra ütök című filmben - egy hazugságvizsgálóra kötve vallatták, hogy így tudjanak meg minél többet gyermekük lehetséges jövendőbelijéről.