Lezárult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által kiírt szavazás, a nézők úgy döntöttek, a kisfiút ábrázoló piktogram jelölje a gyermekbarát tévéműsorokat.  

Az új médiatörvény hatályba lépésével változtak a kiskorúak védelmére vonatkozó rendelkezések is, a korábbi klasszifikációs rendszerhez képest megjelent egy új korhatári kategória is, a "hat éven aluli nézők számára nem ajánlott" besorolás. Az NMHH Médiatanácsa - klasszifikációs ajánlás-tervezete szerint - az új kategória mellett egy teljesen új jelölést is bevezetne, amely idővel a gyermekbarát tartalmak védjegyévé válhatna.

Forrás: NMHH Médiatanács

Arról a nézők dönthettek, hogy a tévé képernyőjén a szokásos, korhatárt jelző karika helyett milyen piktogram - kisfiú, kutya vagy maci - jelölje a gyermekeknek ajánlott programokat. A Médiatanács blogján indított szavazáson összesen 16 401-en vettek részt, ebből 10 577-en voksoltak a kisfiút ábrázoló piktogramra, ami a szavazatok 64 százalékát jelenti. A második a maci lett 28 százalékkal, a kutya csupán 8 százaléknyi szavazónak nyerte meg a tetszését.