A Tv2 hitelrontással vádolja és beperli Vágó Istvánt

Vágólapra másolva!
A Tv2 beperelte Vágó Istvánt: a csatorna vezetősége szerint az egykori műsorvezető valótlan dolgot állít azzal, hogy politikai okok álltak kirúgása hátterében. 
Vágólapra másolva!

Vágó István másfél évig volt a Tv2 műsorvezetője, majd 2010 novemberében távoznia kellett a csatornától - Kiss Péter, a Tv2 programigazgatója akkori nyilatkozata szerint azért, mert "a Tv2 műsorterveiben nem szerepel olyan formátum, mely igazán illeszkedne István személyéhez és kvalitásához". Vágó akkor az [origo]-tól tudta meg, hogy a csatorna szerződést bontott vele, később pedig azt hangoztatta - például a Demokratikus Charta pécsi szervezetének rendezvényén -, hogy szerinte politikai okok állnak a döntés hátterében.

Forrás: TV2

A Tv2 vezetősége szerint Vágó valótlan dolgokat állít, ezért úgy döntött, beperli az egykori műsorvezetőt. "Miután a Tv2 korrektül elszámolt Vágó Istvánnal, egy ideig türelmesen figyeltük a televízió ellen indított rágalomhadjáratát, amelyet legtöbbször légből kapott összeesküvés-elméletekkel színezett, de néhány nyilatkozatával túl messzire ment, így a Tv2 vezetése úgy döntött, a bíróság előtt számoltatja el az ex-kvízmestert valótlan állításaiért. A per januárban kezdődik" - tudatta közleményében a Tv2.

Vágó Istvánt kerestük, de egyelőre nem értük utol telefonon.