"Csak ne legyen tahó!" - megvan az ÖsszeEsküvők csapata

Vágólapra másolva!
Budaörsön áll a ház, amelynek már nekiestek a mesteremberek a Tv2 megbízásából, hogy átalakítsák és fényűző rezidenciát varázsoljanak belőle a tévéműsor számára. Az ÖsszeEsküvők című, napi valóságshow annyira kiemelt fontosságú produkciója lesz a csatornának 2011 őszén, hogy még a Megasztár-t is elhalasztották miatta. Az [origo] belepillantott a casting egyik utolsó napjába.
Vágólapra másolva!

Szeptember 16-án rajtol a Tv2 legfontosabb őszi produkciója, az ÖsszeEsküvők. A párkereső műsor mezőnye már majdnem teljes: az [origo] az egyik utolsó napon, a casting végén járt a Róna utcai stúdióban, ahol már az esélyeseket faggatták sokadjára.

Kiss Péter programigazgató kérdésünkre elmondta, hogy sokáig kerestek megfelelő ingatlant."Megvan a helyszín, de nem volt könnyű, mert több alternatívában is gondolkodtunk. Olyan ingatlan kellett, ahol elfér tizenkét lány, hat anyuka, tőlük szeparálva hat férfi, megint külön a stáb, amely körülöttük mozog. Olyan ház kellett, amelynek van kertje, amelyet a tulajdonos nem használ, és belemegy, hogy a következő hat-nyolc hónapra teljesen átalakítsuk. Budaörsön lesz a helyszín, ott áll a megfelelő épület, és már javában megy a háttérmunka."

Több párkereső műsor volt már a hazai tévéken (három széria Nagy Ő, Benkő feleséget keres, Szerelem a legfölsőbb szinteken), részben kamu szereplőkkel, úgy, hogy soha nem maradtak együtt a párok, csak míg forgott a kamera. A programigazgató szerint a néző még hisz az ilyen műsoroknak: "Nálunk az anyósjelölt lesz a garancia: az anya biztosan végigviszi a fiával, hogy az magának való lányt találjon, hiszen csak akkor kapnak fődíjat, ha össze is házasodnak. Nem fogadok el olyan adásokat és olyan szereplőket, amelyek kamuk."

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Több képért klikk a fotóra!

A beköltözős valóságshow-k sajátja, hogy valaki a castingon még jól bírja a faggatást, kérdéseket, ügyesen lavíroz, majd elzárva megtörik, pár hét után ott akarja hagyni a valóságshow-t. Hogy ilyenkor van-e pénzbüntetés, nem egyértelmű: "Egy csatorna sokat beruház egy ilyen műsorba, nem veszi jó néven, ha valaki kisétál a kamerák elől, és elhagyja a helyszínt" - kommentálta felvetésünket Kiss Péter.

A castingon előbb egy fiú-anya párost láttunk: előbbi többször univerzálisként definiálta magát, korábbi párjai hibáiról, munkájáról mesélt, majd palermói családmodellt emlegetett, szerinte náluk otthon pillanatok alatt heves viták bontakoznak ki, nagy érzelmek dominálnak. Ötvenéves édesanyja is bejött később, ő egy jó karakternek tűnt, képernyőn sem mutatott rosszul, és nem tűnt épp visszahúzódónak. Fia jelezte is, hogy az összezártság, a lakótársak rendetlensége, a folyamatos feszültség miatt könnyen robbanhat - egy ordibáló, de dekoratív anyós pedig a reality szerkesztőinek egyik álma.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

Több képért klikk a fotóra!

A menyasszonyjelöltek közé is sokan jelentkeztek, mi két próbálkozót láttunk. Egyikük a közelmúltban a Cica magazinnnak fotóztatta magát, de szerinte a Playboy internetes oldalán is lehet szavazni rá: ő nem olyannak tűnt, mint aki feltétlenül férjet akar fogni magának, sokkal inkább a képernyő adta ismertség vonzhatta, hogy a későbbiekben drágábban adja fotósorozatait. A második lánynak férfiügyben nem voltak nagy elvárásai: "Csak ne legyen tahó!" - jelezte, mivel korábban olyan emberrel élt együtt, aki megverte, mivel "bedurrant az agya a szteroidoktól". Mint elmondta, nincs munkája, jelenleg különösebb célja sem, így jött az ötlet, hogy belevág.

A Tv2 pedig három hét múlva vág bele - és ennek a műsornak a sikerétől függ nagyrészt a csatorna ősze is.