A Tv2 visszavonulása is kellett az X-Faktor erős rajtjához

Vágólapra másolva!
A teljes lakosságból 2 millió 105 ezer tévéző figyelte az RTL-es tehetségkutató első adását, de az X-Faktor a 18-49-es célcsoportban is fölényesen nyert. A teljes lakosságban azonban a Tv2 vitte a hetet.
Vágólapra másolva!

A kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub 19 százalékot ért el a múlt héten, ezzel nyert a 18,1 százalékos Tv2 előtt. A 18 és 49 évesek közt harmadik lett a Cool, negyedik a Viasat3, ötödik a Film+, és utóbbitól kicsivel maradt le az M1. A fiatalabb nézőknél toronymagasan nyert az X-Faktor, 52,6 százalékos (kezdeti) közönségaránya keserű őszi szombatokat jelenthet a Tv2-nek. A lista első tíz helyéből hetet vitt el az RTL Klub, hármat a Tv2.

Az év 35. hetében - teljes lakosságban - a Tv2 nyert, 20,1 százalékos közönségaránnyal a 17,5 százalékos RTL Klub előtt. Harmadik az MTV lett, utána a Cool, a Viasat3 és a Film+ ért el még 3 százalék fölötti eredményt. Kétségtelenül az X-Faktor a hét nyertese, 2 millió 105 ezres nézőszáma azért is számít nagyon magasnak, mert egyrészt a listán második Tények-re félmilliót vert rá, másrészt a kieséses, élő szakasz szokott jól teljesíteni, most pedig még csak az első castingadás ment le. Azzal, hogy a Tv2 nem indít ősszel Megasztár-t, azzal, hogy az ÖsszeEsküvők show-it is csak péntekre teszi, eleve feladja a szombat estéket, így az X-Faktor (karakteres szereplők beválogatása esetén) könnyen szállíthat akár 2,5-3 milliós nézettséget is ősszel.

Top 30, teljes lakosság

agb

Minden adás a legnézettebb részével szerepel.
A műsor címe után a nézőszám látható (ezer főben), majd a közönségarány.
Forrás: AGB Nielsen