Hamarosan indulhat az RTL2

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub augusztus végén bejegyeztette az rtl2.hu domaint, ami arra utalhat, hogy a közeljövőben elindulhat a magyarországi RTL2. A társaság vezérigazgatója, Dirk Gerkens az [origo]-nak tavasszal arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnének egy másik általános szórakoztató csatornát.
Vágólapra másolva!

Az RTL Klub bejegyeztette az rtl2.hu domaint augusztusban, ami arra utalhat, hogy a közeljövőben elindulhat a magyarországi RTL2 - tudta meg a Marketing&Media. Dirk Gerkens, a csatorna vezérigazgatója az [origo]-nak tavasszal arról beszélt, hogy mindenképpen szeretnének egy másik általános szórakoztató csatornát.

"Lehetne RTL2 a neve, ezt mindenki értené. Van RTL2 Németországban is, logikus név lenne. Egy ennyire fragmentált médiapiacon, mint a magyar, nem nagyon lehet mozdulni csak egy csatornával, és mivel az új törvény lehetővé teszi, így új csatornánk lesz. Hogy mikor, arra több lehetőség van. Kezdhetjük nulláról is, de nem tűnik nekem ideális megoldásnak, figyelembe véve, milyen problémákkal néznek szembe az új, kis tévék, mint a Pro4, amelyek a közelmúltban indultak. Ugyanakkor vannak olyan tévék, amelyeknek már van jelentős nézői bázisa, úgyhogy lehet, hogy az akvizíció lesz a jobb megoldás" - nyilatkozta akkor kérdésünkre. (A teljes interjút itt találja, a tematikus tévék megvásárlásáról pedig itt olvashat többet.)

Az [origo] megkeresésére az RTL Klub részéről még nem kívántak válaszolni a témában feltett kérdéseinkre.