Hajdú Péter bepereli Damu Rolandot

Vágólapra másolva!
Hajdú Péter tévés producer bepereli a hat év börtönbüntetésre ítélt Damu Rolandot, mert - állítása szerint - exkluzív interjúra kötöttek szerződést, de a Frizbi adásba kerülése előtt adott egy másik "exkluzív" interjút az RTL-es Fókusz-nak.
Vágólapra másolva!

Damu Roland csütörtökön adott a Fókusz munkatársának interjút, amelyben a kamerák előtti összeroppanásából nemiképp felépülve mesélt életének legkritikusabb időszakáról. Az RTL Klub ezt exkluzív interjúként definiálta, pedig ilyenre - Hajdú Péter állítása szerint - már leszerződött az első fokon hat év börtönbüntetésre ítélt Damu a Tv2 vasárnap esti talkshow-jával, a Frizbi-vel.

Hajdú Facebook-oldalán osztotta meg felháborodását az internetezőkkel, ott jelentette be, hogy perelni fog. Úgy tudja, hogy Damu az új ügyvédje, a Stohl Andrást is védő dr. Ruttner György javaslatára fogadta el az RTL Klub felkérését, annak tudatában, hogy az előzőleg megkötött szerződés kizárta, hogy a konkurenciának nyilatkozzon (ilyesféle interjúkért gázsit kapnak a médiából ismert emberek).

Szeptember 12-én a Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek találta Damu Rolandot nemi erőszak, személyi szabadság korlátozása és egyrendbeli súlyos testi sértés vádjában. A színész hat év letöltendő börtönbüntetést kapott, a bíróság kötelezte az 1,2 milliós perköltség megfizetésére is, valamint hat évre a közügyektől is eltiltották. Az ügyész súlyosbításért, Damu Roland és ügyvédje felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A tárgyalás után Damu Roland nevetségesnek nevezte az ítéletet.

Damu új ügyvédjének reakciójáról itt olvashat.