Fordulatos, meglepetésekkel teli valóságshow-t ígért az RTL Klub: ennek megfelelően a produkció ki is rak két embert a több hónapos reality legelején.

Tizennégy szereplő már benn van a VV5-villában, de a menetrend az elején nem a megszokott lesz, ugyanis nem a kiválasztás-kijelölés-párbaj tengely mentén zajlanak az események.

A Való Világ-ban október első hetében jön a "megmérettetés" fantázianevű etap, ekkor a már bejutott szereplők a villa mellé épülő arénában mérik össze magukat, erőt, ügyességet, logikai készséget igénylő feladatokban. A nyertes lány és fiú védettséget élveznek majd, ők nem eshetnek ki, a tévézők pedig tizenkét emberre szavazhatnak: október 6-án, a csütörtöki adásban jelentik be, hogy kik kapták a legkevesebb voksot, nekik kell csomagolniuk és hazamenniük.

Kiesik tehát két ember a jó hat-hét hónapra tervezett reality elején - de dupla beszavazóshow is lesz aznap, amikor a szavazni is hajlandó tévézők a "karrierista nők" és a "feltörekvő fiúk" közül választhatnak be két új szereplőt.