"Jáksót nagyon nehezen tudom elviselni" - Havas Henrik újra a Heti hetesben

Vágólapra másolva!
Havas Henrik újra szerepel a Heti hetes-ben, miután korábban kétszer otthagyta a műsort, kétszer pedig kirúgták. Számára is meglepetés volt, hogy az RTL Klub vezetősége rábólintott a visszatérésére, és azt sem tudja még, hogy a fiatalokkal, Hajós Andrással és Hajdu Steve-vel miként fogja megtalálni a közös hangot. Jáksót a mai napig nehezen tudja elviselni, a Heti hetes másik visszatérő vendégével, Szulák Andreával viszont kifejezetten jóban van, nézőként pedig Gálvölgyi beszólásain szórakozik a legjobban.
Vágólapra másolva!

Havas Henrik öt éven keresztül volt a Heti hetes állandó tagja, most pedig vendégként tér vissza: a szeptember 25-i adásban még a nézőtérről szólt hozzá a beszélgetéshez, október 2-án viszont már rendes szereplője lesz a műsornak. "Együtt ebédeltem a Bajorral, akkor merült fel először, hogy mi lenne, ha visszatérnék a Heti hetes-be. Ezután felhívtam az Ónodit (a műsor főszerkesztője - a szerk.), beszéltünk a dologról, de azt mondta, erről mindenképp meg kell kérdeznie az RTL Klub vezetőit - mert amikor én 2004-ben átmentem a Tv2-höz, kvázi árulóként kitiltottak a csatornától. Nagy meglepetésemre most mégis igent mondtak. Részemről ez egy brahista dolog: mindig a hangulatomra hallgattam, akkor is, amikor kiszálltam, és most is, hogy visszamegyek" - mondja el az [origo] kérdésére Havas.

"Most már ötödször megyek vissza: kétszer én hagytam ott őket, kétszer kirúgtak - ez már egy igazi kaland, nem nagyon tudok más műsort Magyarországon, amelynek a szereplője ötödszörre tér vissza. Kétszer azért mentem el, mert nagyon elegem volt, belefásultam a dologba, szellemileg már nem volt kihívás itt szerepelni. Ők mindkétszer hűtlenségre hivatkozva rúgtak ki: először azért, mert az akkor indult Big Brother egy szereplőjének volt egy lehetősége, hogy teljesítik egy nagy vágyát - ő pedig velem szeretett volna találkozni. Öt percig voltam akkor a Tv2-ben, de kirúgtak. Aztán a Mokká-ba hívtak, három évig minden hétköznap a képernyőn lehettem, ezt kár lett volna kihagyni. Ettől még szerepelhettem volna a Heti hetes-ben - a Tv2 engedte volna -, de az RTL Klub nem tartott rám igényt" - teszi hozzá.

Azt még nem tudja, kinek a helyére fog beülni a műsorba, az viszont biztos, hogy nem teljesen azt fogja képviselni, amit megszokhattunk tőle: "Nem valószínű, hogy ugyanazt láthatják tőlem a nézők, mint legutóbb, mert most a Verebes - akivel mindig húztuk egymást - nincs mellettem. Igaz, demagógnak még mindig ott a Farkasházy, úgyhogy olyan nagy probléma nem lesz. Azt még nem tudom, a fiatalokkal, Hajóssal és Hajdu Steve-vel hogy fogom megtalálni a közös hangot, de Hajdut egy tehetséges, szimpatikus fiatalembernek tartom. Mulatságos volt egyébként, múlt pénteken a Civil a pályán című műsorban a vendégem volt, és beszélgettünk a Heti hetes-ről is - akkor ő még nem tudta, hogy vissza fogok térni, én viszont már igen" - meséli.

A fiatalabb generáció másik képviselője, Hajós András a Blikknek úgy nyilatkozott, "leszarja", hogy Havas visszatér a műsorba, de az érintett ezen cseppet sem sértődött meg: "Nincs ezzel semmi gond, én is leszarom, hogy ő mit mond. Szimpatikus fiú egyébként, komolyan mondom, hogy tehetségesnek tartom - hogy miben tehetséges, az ugyan még nem derült ki, de annak tartom. Vannak ilyen emberek, akikről süt, hogy tehetségesek, de lehet, hogy életük végéig nem tudják meg, miben. Nagyon-nagyon mások vagyunk, két teljesen különböző ember: viccesen mondtam is neki, én még felhangolni se tudnám a gitárját, nem hogy játszani rajta" - mondja.

rtl

Kern, Havas, Gálvölgyi

Ha az egykori és a jelenlegi műsorvezető, Csiszár Jenő és Jáksó László közül kellene választania, egyértelműen Csiszárt tenné a Heti hetes élére: "Nem azért, mert a tanítványom volt, és tőle ered a Tanár Úr megszólítás, hanem mert Jáksót nagyon nehezen tudom elviselni: aki a testi hibáival hivalkodik, állandóan emlegeti, attól én megőrülök. Az ilyen típusú emberek - akiknek leghíresebb példája Woody Allen - abban élik ki a frusztrációjukat, hogy a saját rovásukra viccelődnek, nem látják be, hogy ez a normális emberek számára szinte elviselhetetlen. Más kérdés, hogy ez csak egy műsor, a magánéletben Jáksó egy csendes, visszahúzódó fiú, nincs vele semmi bajom, szívesen elmennék vele akár nyaralni is."

A műsor másik visszatérő vendégével, Szulák Andreával viszont kifejezetten jóban van: "Évtizedek óta remek a kapcsolatunk, az Activity-ben talán én voltam a legtöbbet szereplő vendége. Nem nagyon csipkelődtünk soha úgy, mint, mondjuk, Hernádival, így a műsorban sem fogunk - egyszerűen jó barátok vagyunk, és kész" - fogalmaz. Nézőként Gálvölgyi beszólásait kedveli a legjobban, szerinte "hihetetlen, hogy milyen pontosan reagál, vérbeli komédiás". Igaz, eddig nem nagyon nézte a műsort, de csak az időpont miatt nem, különben érdekelte volna: "Vasárnap este tíz körül szoktam bejönni Kisorosziból a városba - másnap reggel a Klubrádióban kezdek -, úgyhogy olyankor éppen autóban vagyok. Ez nem azt jelenti, hogy néha nem néztem bele, de nem voltam rendszeres nézője" - mondja.

rtl

A műsor nézettsége már amúgy sem a régi: az AGB Nielsen adatai szerint a Tv2-n - nagyjából azonos sávban, a vasárnap esti film után - futó Frizbi többször szállít jobb közönségarányt. Havas szerint "annak idején a siker titka az volt, hogy volt egy szárny - Farkasházy, Verebes, Havas a jobb oldalon -, amelyik okoskodott, tudálékoskodott, a bal oldalon meg volt egy humorista szárny, Bajorral, Gálvölgyivel, Hernádival. Ez megbomlott, miután Verebessel kiestünk, pedig addig nagyon jól működött. Ha ezt a csapatot egyben tartják, szerintem életünk végéig csinálhattuk volna. Remélem, hogy így sem szűnik meg a műsor - főleg a többiek miatt, akik ebből élnek -, de az biztos, hogy az eredeti felállás nagyon el volt találva. A véletlen alakította egyébként, de jól."