Való Világ, ÖsszeEsküvők: nyolc nézői panaszt vizsgál a médiahatóság

2011.10.07. 9:55

Ha nézettségben nem is, nézői panaszok számában döntetlenre áll a TV2 és az RTL Klub valóságshow-ja: az ÖsszeEsküvők-et és a Való Világ-ot is négy-négy tévéző jelentette fel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnál.

A Való Világ 5 és az ÖsszeEsküvők című műsorszám miatt négy-négy panasz érkezett 2011 szeptemberében a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz - tudta meg az [origo]. Minden esetben azt kifogásolták a nézők, hogy a kiskorúakra káros befolyással lehet a műsor a szexuális tartalmú jelenetek, a trágár beszéd, az alkoholfogyasztás és a dohányzás bemutatása miatt. A Viasat3 által sugárzott Aranypart című műsorszám miatt egy nézői beadvány érkezett az NMHH-hoz, a panaszos szerint a produkció "negatív bulizós példát mutat a fiataloknak".

A Való Világ 4. szériája miatt a hatóság 292 millió forint bírságot szabott ki az RTL Klubra, a csatorna azonban a bíróságon megtámadta a döntést. Az ötödik évadot a csatorna már az este kilences sávba tette, 16-os korhatárral, így nem kell elnémítani minden káromkodást, nem kell eltakarni kivillanó női melleket. A TV2 valóságshow-ja az esti, hétórás sávban megy, 12-es karikával.

KAPCSOLÓDÓ CIKK