"A mentorok is mások lettek" - Király L. Norbert az X-Faktorról

X-Faktor Király L. Norbert
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor előző szériájának harmadik helyezettje, Király L. Norbert a jelenlegi évadnál is dolgozik a háttérben, a produkció online felületére készít riportokat. Ördög Nóra műsorvezetőtársaként is felmerült a neve, de ilyen kevés tapasztalattal nem vállalna ekkora feladatot; az egyik adás alcímét, a Suttogások és sikolyok-at sehogy sem tudta megjegyezni, biztos tanácsa van viszont azoknak az énekeseknek, akik megerőltetik a hangszálaikat.
Vágólapra másolva!

Az X-Faktor korábbi dobogósa az énekesi pálya mellett a riporteri szakmával is kacérkodik, ő készíti ugyanis azokat a háttérvideókat, amelyek a tehetségkutató műsor weboldalán láthatók: "Az X-Faktor hivatalos honlapjára készítek backstage-riportokat, amelyek a kulisszák mögé viszik be a nézőket. Igyekszem megmutatni azt, amit a rendes műsorban nem láthatnak, például, hogy milyen a színpad felépítése, mi rejtőzik a színpad mögött, hogyan próbálnak az énekesek. Szerkesztői feladatokat nem kell ellátnom, vannak nagyszerű kollégáim, akik megmondják, hogy az adott napon milyen témára kell fókuszálni - amit én aztán megpróbálok a saját stílusomban feldolgozni. Annak idején nálunk is volt hasonló, akkor még Pusztai Olivér készítette a kisfilmeket" - mondja az [origo]-nak új munkájáról.

A műsor indulása előtt Ördög Nóra lehetséges partnereként is emlegették, de szerinte szó sem volt ilyesmiről, és az RTL Klub sem tervezte, hogy odaállít valakit Nóra mellé: "Nem kaptam ilyen ajánlatot, ezt az újságírók találhatták ki. Miután az X-Faktor ma a legnagyobb volumenű show Magyarországon, a vezetéséhez sok-sok év rutinra és tapasztalatra van szükség - ami nekem még nincs meg. Mindennek a maga idejében kell jönnie, de nem zárkózom el komolyabb feladatoktól sem. Nagyon megtetszett a riporterkedés, remélem, akad még majd ilyen felkérés" - fogalmaz.

"Élvezem ezt a munkát, szeretek bohóckodni - persze csak ha nem interjúzom, hanem épp megmutatom a színpadot, vagy hasonló. Volt olyan, hogy a srácok pont közös próbán voltak, én meg azzal szórakoztattam magam, hogy mindent, amit találtam a színpad mögött - seprűt, poroltót -, felkaptam, rohantam vele egy kört, és megmutattam a kamerának. A legviccesebb élményem eddig az volt, hogy sehogy sem tudtam megjegyezni a második élő adás alcímét. Suttogások és sikolyok helyett mindig valami mást mondtam a szegény versenyzőknek, Suttogások és rémálmok-tól kezdve sok mindent" - teszi hozzá.

A kisfilmek közül többet visszanézett, bár nem mindig szereti látni magát: "Nem mindegyik adást, de a legtöbbet vissza szoktam nézni. Sosem vagyok magammal elégedett, de próbálok tanulni a felvételekből. Az előző X-Faktor - amelyben énekeltem - adásai közül sem néztem vissza mindegyiket: amikor tudtam, hogy az előadásom nem sikerült túl fényesre, azt nem akartam viszontlátni - bőven elég volt ott a színpadon megélni" - meséli.

Egykori mentorával, Keresztes Ildikóval ma is jó viszonyt ápol - nemcsak a műsor miatt, hanem magánemberként is -, egykori versenytársaival viszont már lazább a kapcsolata: "A többiekkel is jó a viszony, csak keveset találkozunk, mert mindenki máshol lép fel. Az ország különböző tájain lakunk, majdhogynem lehetetlen a szorosabb kapcsolattartás" - mondja. "A mostani versenyzők teljesen más karakterek, mint mi voltunk, valahogy fiatalosabbak is, de abszolút tehetségesek. Majd meglátjuk, miből lesz a cserebogár: van már egy-két favoritom, de nem lenne ildomos, ha elmondanám, hogy kik azok. A mentorok is mások lettek, jobban össze vannak szokva, jobban merik csipkedni egymást" - véli az új szériáról.

A versenyzők számára csak annyit tanácsol, hogy "őszintén adják saját magukat, az a legjobb", a hangszálproblémára - amivel legutóbb Tarány Tamásnak kellett megküzdenie - viszont konkrétabb javaslata van: "Ha nekem torokgyulladásom van, akkor több napon keresztül jéghideg limonádét iszom. Ha belegondolsz, a tüzet nem tudod tűzzel eloltani, csakis valami hideggel, ezért jó ez a módszer" - fogalmaz.