Több videojáték is készül a Trónok harcából

Vágólapra másolva!
Az HBO fantasysorozata, a Trónok harca több játékfejlesztőt megihletett, a nemrég megjelent számítógépes változat mellett még három készül.
Vágólapra másolva!

A Trónok harca nyomán PC-re készült stratégiai játékot, az A Game of Thrones - Genesis-t már negyven dollárért megvásárolhatják a rajongók: a számítógépes változat a könyv és az abból készült sorozat eseményei előtt ezer évvel játszódik, tulajdonképpen egy eredettörténetet ad az ismert sztorihoz. A Trónok harca írója, George R. R. Martin (vele készült interjúnk itt olvasható) végig segédkezett a videojáték megvalósításában, a készítők minden helyszínt és cselekményszálat egyeztettek vele.

HBO

A Trónok harca alapján a már megvásárolható játék mellé három másik is készül, ezek mindegyike 2012-ben jelenik meg a tervek szerint. A mostani játékot gyártó Cyanide Studio még egy kiadást tervez - amelyhez szintén igénybe veszi Martin segítségét -, de a Csillagközi romboló online változatát megalkotó Bigpoint is dolgozik egy hasonló játékon, miközben egy közösségi játék - kvázi a Westerosban játszódó Farmville - is készül.