Téli szünetre megy a Barátok közt

Kalamár Tamás, Barátok közt, producer
Vágólapra másolva!
A megszokott egy hét helyett háromhetes lesz a téli leállás - január elején azonban már ismét a képernyőn lesz a Barátok közt.
Vágólapra másolva!

Mint azt november 7-én már iparági pletykák alapján megírtuk, az RTL Klub szappanoperája, a Barátok közt a szokásosnál hosszabb téli pihenőre megy, nyilvánvalóan a költségtakarékosság jegyében. December 12-től három hétig nem lesz képernyőn, de 2012. január 2-től új részekkel folytatódik.

A csatorna közlése szerint a programstruktúra nem sokat változik. A szünet alatt a Barátok közt helyett két hétig a Castle-t láthatják az RTL Klub nézői, az év hátralévő részében pedig úgynevezett ünnepi, filmes műsorrend alapján épül fel a csatorna programkínálata.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

"Nyilvánvaló, hogy rajtunk is van nyomás, próbáljuk meg elérni, hogy olcsóbban gyártsuk a sorozatot. A kérés azonban, hogy visszafogottabban költekezzünk, a kezdet óta megvan, amit nem is furcsállunk, mert az ország egyik legdrágább műsorát gyártjuk. A nézői szeretet egy dolog, megtermelni a pénzt pedig egy másik. A gazdasági válság nem direktben csattan rajtunk, mert van egy megrendelőnk, amely ezt közvetlenül érzi meg - és rajta keresztül mi is. Ez óhatatlan. Amikor a helyi piac erősen fragmentálódik, nyilván nem lehet, hogy egy műsor kimagaslóan sokba kerüljön" - nyilatkozta októberben a producer, Kalamár Tamás az [origo]-nak.

Nézegesse tévés blogunkat is!