Köztük lehet a jövő sorozatsztárja

Margot Robbie
Vágólapra másolva!
A 2011-ben indult tévés szériák közül jó pár ismert arcokkal próbálta meggyőzni a nézőket, a Jóbarátok-ból például két szereplő is visszatért a képernyőre, a Született feleségek színésznője pedig másik sorozatra nyergelt át. Ugyanakkor sok friss arc is feltűnt, akiknek talán mostanában kezdődhet tévés karrierje: a Trónok harca hercegnőjét, Charlie egyik angyalát vagy Damon Wayans fiát bizonyára később is láthatjuk még.
Vágólapra másolva!

Dustin Clare

Miután az azóta már elhunyt Andy Whitfieldnél rákbetegséget állapítottak meg, a Spartacus: Vér és homok alkotói - a hivatalos második évad előtt - készítettek egy előzménysorozatot is, melyben a kevéssé ismert Dustin Clare alakította a főszerepet. A Spartacus: Az arénai istenei-ben látott színész korábban szinte csak ausztrál produkciókban játszott, például az ottani Maffiózók-nak mondott Underbelly-ben vagy a magyar nézőkhöz is eljutott McLeod lányai-ban és a Bordélyház-ban.

Starz

------------------------------

Annie Ilonzeh

Bár az itthon az AXN-en látott Charlie angyalai nem szerepelt túl jól a nézők körében (négy epizód után elkaszálták), abban szinte majdnem biztosak vagyunk, hogy a sorozatban feltűnt afroamerikai szépséget, Annie Ilonzeh-t nem most láttuk utoljára. A Kate-et játszó színésznőt az angyalok közül elsőként választották ki: korábban csak a General Hospital-ban vitt komolyabb szerepet, de vendégszerepelt többek között az Így jártam anyátokkal-ban és a Törtetők-ben is.

------------------------------

Landon Liborion

A húszas évei elején járó színész (egyes források szerint 1990-ben, mások szerint 1991-ben született) már korábban feltűnt olyan sorozatokban, mint a Derült égből család vagy a Degrassi gimi - utóbbiban ötvennégy epizódban játszotta Declan Coyne-t. 2011-re azonban igazi szuperprodukcióban kapott szerepet, Steven Spielberg Terra Nová-jában ő alakítja a Shannon gyerekek legidősebbikét, Josh-t. Az Avatar-t és a Jurassic Park-ot ötvöző szériáról többször írtunk, bővebben itt.

Fox

------------------------------

Emilia Clarke

A huszonnégy éves Emilia Clarke körülbelül hároméves kora óta érdeklődik a színjátszás iránt, miután édesapja színházakban dolgozik hangosítóként. Gyermek- és kamaszkorában több színdarabban is szerepelt, 2009-ben pedig megkapta első tévés szerepét a Doctors című sorozat egyik epizódjában, majd egy sci-fi tévéfilmben, a Triassic Attack-ben játszott. Az első komolyabb munkája a Trónok harca, ahol Daenerys szerepét kapta meg. A színésznővel készített interjúnk itt olvasható.

HBO

------------------------------

Damon Wayans Jr.

Bár a Zooey Deschanel nevével fémjelzett New Girl-nek csak a pilotjában szerepelt (utána Lamorne Morris váltotta őt), könnyen lehet, hogy az ifjú Damon Wayans apja nyomdokaiba lép. A fiú az idősebb Wayans korábbi sorozataiban is feltűnt már (Életem értelmei, The Underground), valamint a Marmaduke - A kutyakomédiá-ban és a Pancser police-ban is láthatták a nézők - miközben az apa olyan filmekből is ismerős lehet, mint Az utolsó cserkész, a Dől a lé vagy a Golyóálló.

------------------------------

Amber Heard

A The Playboy Club még a Charlie angyalai-nál is kevesebb ideig tudott képernyőn maradni, az évad első elkaszált sorozataként csupán három epizódig jutott. A hatvanas évekbe kalauzoló, a Playboy felemelkedését bemutató széria azonban így is bizonyára megmaradt a férfi nézőkben, mint ahogy legalább az egyik főszereplő, Amber Heard is. A Maureen nevű Playboy-nyuszit játszó színésznőt korábban olyan sorozatok egy-egy epizódjában láthattuk, mint a Kaliforgia vagy a Gyilkos elmék.

------------------------------

Jared Gilmore

Jelenleg az Egyesült Államok egyik legkarakteresebb gyerekszínésze a 2000-ben született Jared Gilmore, aki a Nyomtalanul, Az utolsó órában és a Trinity kórház vendégszerepei után a Mad Men - Reklámőrültek Bobby Draperjeként is bizonyított. A Once Upon a Time-ban játszik még komolyabb szerepet, ahol a valóságot a mesevilággal keverő történetben olyanok partnere lehet, mint Robert Carlyle, a Hármastársak-ból ismert Ginnifer Goodwin vagy a Doktor House-ban is látott Jennifer Morrison.

------------------------------

Margot Robbie

A Christina Ricci főszereplésével futó Pan Am (amely a hatvanas évek vezető amerikai légitársasága és alkalmazottjai mindennapjait mutatja be) több csinos nőt is felvonultat, akikre még nagy jövő várhat a tévés és filmszakmában. A korábban jóformán csak kanadai francia filmekben látott Karine Vanasse mellett említésre méltó Margot Robbie is, aki a Pan Am Laurájának megformálása előtt csak az ausztrál Szomszédok-ban, vagyis a Neighbours-ban alakított komolyabb szerepet.

------------------------------

Jamie Campbell Bower

A már sokat - többek között a FlashForward - A jövő emlékei-ben is - látott Joseph Fiennes Merlinje mellett a Starz csatorna Camelot-jában figyelemre méltó Arthur király is, akit Jamie Campbell Bower alakít. A fiatal (1988-ban született színész) egy tévéfilm után Tim Burton alkotásában, a Sweeney Todd - A Fleet Street démoni borbélyá-ban tűnt fel, és azóta már olyan szuperprodukciókban is szerepet kapott, mint az Alkonyat-sorozat vagy a Harry Potter és a Halál ereklyéi.

------------------------------

François Arnaud

A Pan Am-ben látott Karine Vanesse-hez hasonlóan François Arnaud is csak néhány kanadai francia filmben tűnt fel (köztük az igen erős Megöltem anyámat-ban), mielőtt megkapta a Borgiák egyik főszerepét - ahol rögtön olyan nagyság közelébe került, mint Jeremy Irons. A színész az Irons által megformált Rodrigo Borgia, vagyis VI. Sándor pápa egyik fiát, Cesarét alakítja, aki egyébként egy elég ellentmondásos személyiség volt, a történelem első bíborosa, aki lemondott tisztségéről.

Showtime