Új, negyvenrészes magyar tévésorozat forog

Vágólapra másolva!
A Társas játék után újra izraeli formátum alapján készít sorozatot a magyar HBO. A Be Tipul (In Treatment) című izraeli széria hazai adaptációjának főszerepében Mácsai Pál látható. A Terápia forgatása november 22-én kezdődött.
Vágólapra másolva!

A magyar HBO idén készítette el és mutatta be első folytatásos sorozatát, a Társas játék-ot: most ismét egy izraeli formátum, a 2005-ben indult Be Tipul alapján forgat saját gyártású drámasorozatot (ahogy arról tévés blogunkban is írtunk). A szériából előbb az amerikai HBO 2008-ban készített adaptációt In Treatment címmel. Három évad készült a sorozatból, ezek Emmy- és Golden Globe-díjat is nyertek.

2009-ben a közép-európai HBO is megvásárolta az izraeli sorozatformátum jogait. A régióban eddig három adaptáció készült: román, cseh és lengyel, jelenleg a magyar változat forgatása zajlik. A 40 epizódos magyar adaptáción Tasnádi István (Made in Hungaria) vezető forgatókönyvíró és csapata dolgozik. Az amerikai sorozatban Gabriel Byrne által alakított pszichológus szerepében Mácsai Pált láthatjuk.

hbo

A történet középpontjában egy, az ötvenes éveiben járó, neves pszichológus (Mácsai Pál) áll, aki hétfőtől csütörtökig fogadja pácienseit rendelőjében, majd péntek esténként ő maga keresi fel a pszichológusát, hogy megoldja a saját magánéletében jelentkező problémákat. A heti üléseken keresztül nyolc ember személyes történetét, drámáját ismerhetjük meg.

A forgatás november 22-én kezdődött, és 21 hétig tart. A sorozat várhatóan 2012 őszén kerül adásba.

Nézegesse tévés blogunkat is: mennyibe kerül egy epizód Barátok közt?