"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Rocktenors X-Faktor
Vágólapra másolva!
Az X-Faktor legutóbbi adásában - többszöri párbajozás után - a Rocktenors esett ki, ez azonban nem viselte meg annyira a fiúkat. Szerintük az igazi munka csak most kezdődik: vasárnap koncerteznek, már dolgoznak az első saját dalukon, és nagyon szeretnék, ha kiejtőjük, Tarány Tamás nyerné meg a versenyt.
Vágólapra másolva!

November 26-án a Rocktenors esett ki az X-Faktor énekes tehetségkutató műsorból, a trió azonban mosolyogva hagyta el a színpadot. "Talán meglepő, de elég pozitívan állunk a dologhoz. Természetesen rossz, hogy kiestünk, hogy nem mehetünk tovább a többiekkel, de azt gondoljuk, hogy így is sokkal többet értünk itt el, mint amiért jöttünk. Végül is mi lettünk a legjobb csapat, még úgy is, ha a tavalyi szériát is belevesszük" - mondja az [origo]-nak a együttes testvérpárjának idősebb tagja, Mező Zoltán.

"A kiesés után az volt az első dolgunk, hogy Tarány Tomival közösen átbeszéljük a dolgokat a lakásban - ő ugyanis egy kicsivel nehezebben viselte, hogy kiejtett minket. De aztán koccintottunk egyet, és teljesen jó hangulatban váltunk el. Valamilyen szinten számítottunk rá, hogy mi fogunk párbajozni, és szerintem jól tudtuk kezelni, hogy nekünk kellett mennünk" - teszi hozzá a testvéreket erősítő Táborosi Márk. Sőt a fiúk nemcsak hogy nem neheztelnek Tarányra, de azt kívánják neki, hogy ő nyerje meg a tehetségkutatót: "Nagyon szeretnénk, ha Tarány Tomi lenne a befutó, nálunk ő a legjobb" - tolmácsolja a többiek véleményét az idősebb Mező testvér.

Szerinte egyébként nehezebb volt csapatban versenyezni, mint ha egyénileg indultak volna: "Nekünk elég sajátos a stílusunk, ami talán nehezebben fogadható be, mint a sima popzene - talán nem lehet véletlen, hogy annyiszor párbajoztunk. Csapatként amúgy is többet kellett melóznunk, három ember három szólamban énekelt, amihez az általunk választott dalokat még át is kellett dolgozni, miután azokat eredetileg egy énekesre írták" - fogalmaz.

rtlklub.sajtoklub.tv

A fiúk ezzel együtt csapatként szeretnének tovább dolgozni: "Mindenképp szeretnénk együtt maradni, és így folytatni, ahogy vagyunk. Az elsődleges cél most az, hogy minél hamarabb előrukkoljunk egy saját dallal. Erre három lehetséges út is van, az egyik Geszti Péteren keresztül, a többiről egyelőre nem mondanék pontosabbat. Péter mellettünk van, és fogja a kezünket, szeretnénk megtartani őt az életünkben is mentornak. Felajánlotta, hogy mindenképp segít, amiben tud, hívjuk nyugodtan - ő mondta, hogy innentől kezdve indul az igazi munka, amivel maximálisan egyetértünk" - meséli Mező Zoltán.

A következő hetek elég zűrösek lesznek a Rocktenors számára, amire a tagok már előre rápihentek: "Amit most előre tudok, hogy a rengeteg interjú mellett vasárnap lesz egy koncert a Corvin Bevásárlóközpontban, amelyen ott leszünk. Annyira még nem vagyok képben a megkeresésekkel, az utóbbi két napban próbáltam inkább lazítani kicsit" - mondja Táborosi Márk, aki még a leginkább követi a csapathoz érkező felkéréseket.

A korábban kiesettekkel is még csak futólag találkoztak a fiúk: "Leülni beszélgetni még nem volt időnk, de azért találkoztunk a korábban kiesettekkel: odajöttek hozzánk az adás után, azzal fogadtak, hogy most már sorstársak vagyunk. Viccesen meg is jegyezték, hogy mi egyre többen leszünk, a játékosok száma viszont csökken" - eleveníti fel a találkozást Mező Zoltán.

A már közel tízezer rajongót számláló Facebook-oldalra azonban a sok elfoglaltság ellenére is fordít időt a Rocktenors: "A rajongói oldal egy nagyon fontos dolog, ott tudjuk a kapcsolatot tartani azokkal, akik szeretnek minket, akik eljuttattak a hetedik adásig. Próbáljuk folyamatosan ápolni az oldalt, maximálisan odafigyelünk rá" - mondja a testvérpár idősebb tagja.