Élet Buffy és a Vészhelyzet után - visszatérő kedvencek a tévében

Vágólapra másolva!
Sarah Michelle Gellar a Buffy után újra állandó szereplő lett egy sorozatban, ráadásul mindjárt ikerpárt alakít. A Dawson és a haverok főszereplője tavasztól saját magát játssza egy új sorozatban, a JAG-ből ismert David James Elliot pedig a Született feleségek utódjának kikiáltott szériában kapott állandó szerepet. Régi kedvencek térnek vissza a képernyőre.
Vágólapra másolva!

A 2011/12-es tévés évadban - szokás szerint - rengeteg új sorozat indul Amerikában, ezek pedig számos színésznek is munkát adnak. Köztük akadnak olyanok is, akiket annak idején tévésorozatokból ismertünk, illetve szerettünk meg, s többéves kihagyás után megint úgy döntöttek, hogy a tévében a helyük. Olyan színészeket mutatunk be, akik egykori főszerepük után ismét vállalták az állandó státusszal járó elkötelezettséget, azaz a sorozat minden epizódjában való megjelenést - mindez tehát nem zárja ki azt, hogy valamelyiküket több-kevesebb ideig láthattuk más sorozatokban.

-------------------------

Sarah Michelle Gellar

Forrás: AFP

Ki volt? Buffy, a Buffy, a vámpírok réme című sorozatban
Mikor láttuk utoljára? 2003-ban.
Mennyi ideig? 7 évadon át. (1996-2003)
Azóta? 15 év után idén visszatért egykori szappanoperájába, az All My Children-be egy rész erejéig.
És most? Az amerikai CW csatorna ősszel indult rejtélyes sorozatában, a Ringer-ben alakít kettős szerepben egy ikerpárt. A történet szerint az egyik iker, a tehetősebbik meghívja magához rég látott, meglehetősen lecsúszott testvérét, majd titokzatos módon eltűnik, s ezt követően a másik iker veszi át a helyét, az életét, melyben többek között egy család (férj és fogadott tinilány), barátnők és egy szerető várja.
Meddig? Egy évadon át, azaz májusig biztosan, hiszen a sorozat nem szerepel rosszul, a csatorna kibővítette a 13 részes megrendelését 22-re. A folytatás viszont már közel sem ilyen biztos.

-------------------------

Tim Allen

Forrás: AFP

Ki volt? Tim Taylor a Házi barkács-ban.
Mikor láttuk utoljára? 1999-ben. (Bár mi a sorozat hazai premierjének késlekedése miatt nem olyan régen.)
Mennyi ideig? 8 évadon át (1991-1999)
Azóta? Közelébe sem ment a tévének.
És most? Az ABC kezdte el adni a Last Man Standing című szituációs komédiát, melyben Allen egy háromlányos, egyfeleséges, igencsak maszkulin családapát alakít, aki szabadidős tevékenységekhez szükséges eszközökkel foglalkozó munkahelyén hirtelen háttérbe szorul, egy íróasztal mögé, s így több ideje marad, hogy családjára erőltesse férfias látásmódját.
Meddig? Májusig biztosan, hiszen a sorozat kiérdemelte a teljes évadot, s a jelen nézettség mindenféleképpen magában rejt akár több évadot is. Nyolcat azonban nem valószínű.

-------------------------



James Van Der Beek

Forrás: AFP

Ki volt? Dawson a Dawson és a haverok-ban.
Mikor láttuk utoljára? 2003-ban.
Mennyi ideig? 6 évadon át (1998-2003)
Azóta? 2007-től kezdve több sorozatban is volt epizodista (Gyilkos elmék, Ki ez a lány?, Így jártam anyátokkal, Tuti gimi, Médium, The Forgotten, Esküdt ellenségek: Bűnös szándék, Franklin & Bash), legtovább, 10 részen keresztül a 2010-ben véget ért Mercy angyalai-ban láthattuk - idehaza is.
És most? A Don't Trust That Bitch in Apartment23 című komédiában, az ABC adón, azonban ennek startja várat még magára, csak tavasszal kerül rá sor - a csatorna úgy döntött, hogy egy rövidített szezonnyi esélyt ad a sorozatnak. (A szerep pikantériája, hogy Van Der Beek önmagát fogja alakítani.)
Meddig? Még nem tudni, tavasszal kiderül. Egyelőre csak fél évadra lehet mérget venni.

-------------------------

Maria Bello

Forrás: AFP

Ki volt? Del Amico doktornő a Vészhelyzet-ben (gyerekorvos volt dr. Ross mellett).
Mikor láttuk utoljára? 1998-ben.
Mennyi ideig? Nagyjából egy évadon át (a 3. évad végétől a 4. évad végéig)
Azóta? Csak moziban, valamint 2010-ben két 12. évados Különleges ügyosztály-epizódban. (Esküdt ellenségek - Meggyalázott áldozatok néven is fut a sorozat.)
És most? A Prime Suspect című angol krimisorozat NBC által készített újrájában alakítja a férfiakkal teli hímsoviniszta közegben dolgozó nyomozónőt, akinek nincs egyszerű dolga, hogy elérje, kollegái tartsák is valamire.
Meddig? Félő, hogy már nem sokáig, hiszen a kilencedik részénél járó sorozat első szezonja a 13. résszel befejeződik, hiszen leállították a forgatást, ami annak jele, hogy a folytatásra sincs sok esély.

-------------------------

David James Elliot

Forrás: AFP

Ki volt? Harmon Rabb a JAG - Becsületbeli ügyek-ben.
Mikor láttuk utoljára? 2005-ben.
Mennyi ideig? 10 évadon át (1995-2005)
Azóta? Elliot ugyan állandó szereplő volt a Close to Home című krimiben, valamint a Scoundrels című szélhámos-sorozatban, azonban ezek egyike sem jutott el hozzánk. Így mi őt csak egy Médium-epizódban láthattuk, valamint a Vízimentők hét részében, de idén feltűnt kétszer a New York-i helyszínelők-ben is.
És most? A GCB (Good Christian Belles/Bitches) című szériában lesz benne, de ez csak tavasszal indul az ABC-n. Nagyjából a Született feleségek szellemében készítendő sorozatra kell gondolni, sok ármánykodással és képmutatással.
Meddig? Minden adott, hogy nagyon sokáig. A GCB tévés szakírók szerint a Született feleségek utódja lehet, azonban tavasszal csak tíz epizódnyi esélyt kap az első évad során.

-------------------------

Rachel Bilson

Forrás: AFP

Ki volt? Summer A narancsvidék-ben.
Mikor láttuk utoljára? 2007-ben, bár mi a nagy-nagy késéssel leadott utolsó évadot csak alig egy éve nézhettük végig.
Mennyi ideig? 4 évadon át (2003-2007)
Azóta? Kétszer a Chuck című akciókomédiában, kétszer pedig az Így jártam anyátokkal című romantikus komédiában.
És most? A fiataloknak szóló CW-n alakít a nagymenő sebészi pálya helyett végül egy kisvárosban kikötő és ott ragadó háziorvost. A széria címe Hart of Dixie.
Meddig? Egy évadig, azaz 22 részen át májusig biztosan, de nagyon úgy tűnik, hogy még tovább is, hiszen a csatorna egyik legjobban szereplő újoncaként több veterán sorozatot is megelőz.