Bizonytalan a legdrágább tévésorozat sorsa

Vágólapra másolva!
A 2011-2012-es televíziós évad egyik legjobban várt sorozata volt a Terra Nova: a nézettség azonban nem eléggé meggyőző a megrendelő Fox tévétársaság számára.
Vágólapra másolva!

A 2011-2012-es tévés évad egyik legdrágább és egyben legjobban várt sorozata volt a Steven Spielberg nevével és a dinoszauruszokkal eladott Terra Nova: a szennyezett levegőjű, nyomasztó jövőből, 2149-ből a 85 millió évet visszarepülő embercsoportról szóló dráma dupla pilotja 15 millió dollárba került (egymillióból kijön az USA-ban is egy átlagos sorozatepizód, bár a Lost nyitórésze is hasonló összegért készült).

A FOX-tól az RTL Klub szokott vásárolni, de a hazai premier még késik. A pilot mindenesetre látványos és fordulatos, kiderül belőle, hogy mire képes egy családjáért egy szerető apa, férj, miért nem szabad kiszökni egy őskori tábor falai közül, és az is, hogy emberek egy csoportja akkor is háborúskodni fog egy másik csapat ellen, ha a régmúltban vagy a közeli jövőben él.

A megrendelő Fox tévétársaság számára azonban a nézettség nem eléggé meggyőző, főképp a gyártási költségekhez képest. A sorozatból elsőre 13 részt rendelt a csatorna, a 20th Century Fox Television pedig lobbizik a folytatásért: a hétfő esti 10 millió néző sem annyira rossz, a külföldi eladási számok ennél jobbak, és a férfi nézőknél az összes újonc közült ez az első.

Döntés még nincs a folytatásról, de mivel december 19-én lemegy az utolsó idei rész, hamarosan eldől, kihalnak-e a dinoszauruszok (ideiglenesen) a tévéképernyőről is.