Volt rendezője nem lát fantáziát a Linda-websorozatban

Vágólapra másolva!
Görbe Nórát megkeresték a Linda-websorozat ötletével, de a tévészéria rendezőjét, kitalálóját nem kereste meg senki ezzel. Gát György megpróbálkozna websorozattal, de nem a Lindá-val.
Vágólapra másolva!

Mint Görbe Nóra a Frizbi című műsorban elárulta, megkeresték a Linda-websorozat ötletével. A színésznőt nem tudtuk elérni telefonon, de Gát György, a tévésorozat rendezője, kitalálója az [origo]-nak elmondta, hozzá nem fordult senki ezzel, más lehetett, aki bedobta a tervet. Hozzátette, lát fantáziát a websorozatokban, de nem a Lindá-val próbálkozna. "De ha Nóra kéri tőlem, én odaadom" - fűzte hozzá.

Gát az ELTÉ-n, a Média és Kommunikáció tanszéken tanít, sorozatos, dramatikus műsorokkal foglalkozik. "Minden osztályommal kitalálunk egy komplett sorozatot, történetekkel, karakterekkel, ezt fejlesztgetjük, ezen keresztül tanuljuk meg, hogyan készül el egy széria. A jogtulajdonos az osztály, az egyetem, én pedig próbálom eladni, ha van jobb ötlet" - tette hozzá.

A volt producernek jelenleg nincs tévénél, weben futó műsora, a feltámasztott Lindá-ban nem lát fantáziát, de nemrég próbálta eladni egy portálnak a Székelypest címen futó websorozat ötletét. "Egy kétlaki életet élő családról szólna, amely Erdély és Budapest közt ingázik, új egzisztenciát teremtve: a családi életen keresztül mutatnánk be a globális Európát" - mesélte. A tervezett webszériához van storyline, szinopszis, volt már casting is.

Egykoron nagyon ment

A Magyar Televízió 1984-ben eleinte kételkedett a Linda sikerében, Gátnak emiatt három próbaepizódot is le kellett forgatnia (amelyekhez még főcím sem készült), mire az állami tévé áldását adta a műsorra, és megrendelte a teljes szezont.

A Linda történetét bevallottan a Bruce Lee-filmek és Jackie Chan korai munkái inspirálták, csak épp Gát a magyar viszonyokban gondolkodott, és sokkal több humorral fűszerezte a sztorikat. A sorozat történetéről és néhány akkori sztoriról itt írtunk bővebben.