"A finálé egy szívdöfés volt" - Aliz, az Éden Hotelből

Vágólapra másolva!
2012-ben már forgatja az Éden Hotel második évadját a Viasat3. Az egyik szereplőválogatásra a stáb elhívta az első sorozat egyik szereplőjét, Alizt, aki játékban volt az első perctől az utolsóig, és csak hajszál választotta el a főnyereménytől. A lány túllépett azon, hogy egy pillanat alatt 12,5 milliót vesztett, bár a mai napig odamennek hozzá ismeretlenek sajnálkozni.
Vágólapra másolva!

Mi történt veled a műsor óta?

- Volt sok közönségtalálkozó, nagy szeretet fogadott minket a valóságshow után, és mivel én izgága típus vagyok, nagyon élveztem a felhajtást. Jelentkezett egy-két szponzor is, gazdagabb lettem pár ruhával. Aztán újra indult az iskola, a Budapesti Gazdasági Főiskolára járok, turizmus-vendéglátást tanulok német nyelven, kereskedelmet és marketinget magyarul. Mellette dolgozom is, egy kommunikációs cégnél vagyok: egész novemberben karácsonyi vásárt szerveztünk.

Régebben modellkedtél. A műsor után nem volt ilyen megkeresés?

- Nem is nagyon kerestem az ilyen munkákat, ráadásul korábban elég sok szélhámos társasággal találkoztam ebben a szektorban. Fotózásokra amúgy szívesen járok, de előbb az iskola, utána a munka. Amúgy sem mindegy, mihez adja az ember az arcát, nem mindegy, milyen a fotózás, aktot meg nem vállalok. Nem vagyok hajlandó az ésszerűnél többet fogyni, és a hajamból sem engedek vágatni.

Te lettél az Éden Hotel nagy vesztese. Hogyan élted meg, hogy elúszott tizenkét és fél millió egy perc alatt?

- Sokaknak így jött le, valóban. Az egy szívdöfés, borzasztó élmény volt. Én végig azt hittem, hogy Kristóf kitart a végéig, a huszonöt millióig, utána meg felezünk. A ceremónia előtt jött egy levél, amiben az állt, hogy a bizalom és a hűség az alapja mindennek: mivel mindig hallgatni kellett arra, amit a levelek sugalltak, Kristóf pedig taktikus fiú volt, meg voltam róla győződve, hogy ha egy hűségjátékban eldobod a hűséglabdát, akkor te leszel a rossz, és akkor elveszíted a fődíjat. Ez forgott a fejemben. A játék után elég rossz volt, hogy rengetegen jöttek oda azzal, hogy mennyire sajnáltak: egyfelől örültem az együttérzésnek, másfelől hiába próbáltam magam túltenni ezen, nem sikerült, mert hónapokkal a finálé után is jöttek oda azzal, hogy nem volt korrekt, nem volt fair a vége. De a csalódásoknál nem szabad leragadni, az élet folytatódik.

Később ment az Aranypart a Viasat3-on, négy volt édenes szereplővel indult. Nézted?

- Levi miatt néztem meg az első két adást, de utána nem követtem a műsort. Az interneten olvastam róla, hogy mekkorákat buliztak, letöltöttem pár videót, de hozzám az Éden Hotel sokkal közelebb áll.

Mexikóban jártál már? Ott forgatják a második Éden Hotel-t.

- Nem, de nagyon szívesen mennék, ha hívnának. Az iskolában egy-egy tanárral meg lehetne beszélni azt, hogy nem vagyok egy darabig, és a főnököm is igen toleráns. Fiatalon meg kell ragadni az esélyt, ha van lehetőség szerepelni egy tévéműsorban, benézni a kulisszák mögé, akkor azt ki kell használni.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A régi csapatból kivel vagy még jóban?

- Krisztával sokat beszélünk telefonon, ők együtt vannak Danival. Ádámmal, Kristóffal szoktam néha találkozni, sokat jártunk együtt közönségtalálkozókra.

Mi van a neked szerelmet valló Szöszivel?

- Azóta sem tudom, a mai napig nem beszéltük meg. Az édenes találkozókon volt vigyorgás, odajött, de nem volt szó arról, mi volt az a kavarás, miért volt szív kirakva virágsziromból, miért volt benne a fotó. Nagyon romantikus volt, tényleg, és ha más csinálta volna, talán meg is hatódtam volna, de akkor már nem volt értékelhető ez a dolog.