Pert nyert a Sons of Anarchy készítője, kreátora, Kurt Sutter: egy volt Hells Angels-tag azzal vádolta, hogy ellopta az általa 2004-ben kitalált sorozat ötletét.

Los Angelesben bírói döntés született a Chuck Zito kontra Kurt Sutter ügyben: a határozat szerint az USA-ban kedvelt, erősen férfias sorozat, a Sons of Anarchy alapötletét nem lopták a készítők, a széria Kurt Sutter saját alkotása.

fx

A törvényen kívüli motoros bandáról szóló ötletet egy volt Hells Angels-tag, Chuck Zito vetette fel állítása szerint, 2004-ben pedig tárgyaltak is az FX csatorna vezetőjével arról, hogy a kábeltévén futhatna egy ilyesféle széria. Eredetileg Nomads címen adta be a szinopszist, majd The Wild Angels néven futott a projekt.

Sutter a Twitteren reagált, megírta, hogy több tucatnyi, motoros bandákról szóló sorozatterv született a korábbi években, de csak a Sons of Anarchy volt életképes. A sorozat készítője az FX-nek nagyon jó nézettséget szállító SOA tervét korábban az HBO-nak és az AMC-nek is prezentálta.

A jelenleg futó egyik legkeményebb, legfordulatosabb széria az Egyesült Államokban 2008 szeptemberében indult. A képzeletbeli, Charming nevű kaliforniai városban tevékenykedő motoros bandában a magyar tévézők ismerőst is felfedezhetnek: az Egy rém rendes család-ból ismerős Katey Sagal itt nem tupírozott hajú, cinikus ripacsot, hanem kőkemény nőt alakít, játékáért Golden Globe-díjat is kapott.