Tankcsapdával és lópszichológussal nyit Till Attila visszatérő műsora

Vágólapra másolva!
December 20-án, este 11 után indul újra a Propaganda a Tv2-n: az első adásban Lukács László, a Tankcsapda énekese, és Pataky Kata, a régió egyetlen lópszichológusa tűnik fel.
Vágólapra másolva!

Till Attila a műsorvezetője a visszatérő Propagandá-nak, amely hosszabb szünet után lesz képernyőn. "2002-ben indult a műsor a TV2-n, de már 1994 óta csináltam Kistamás Lászlóval és Csernátony Dórával kulturális műsorokat, programajánlókat. Közös munkánk csúcspontja a Propaganda volt, amelyben eleinte jelenségeket mutattunk be: mi a helyzet a magyar mozikkal, hová lettek a kisboltok, ilyesmik érdekeltek minket. Utána a műsor átment portréba, végül szponzorproblémák miatt szűnt meg a TV2-n. Később az MTV-n ment valami hasonló, Abszolút néven, de én mint TV2-es szereplő nem lehettem ott képernyőn. Varga Livius volt a műsorvezető, majd Sebők Feri, aki pont a Propagandá-ban tűnt fel korábban mint számítógépes szakértő" - mesélte el az [origo] kérésére a műsor rövid történetét.

Tilla szerint 2011 sem könnyű időszak, a reklámpiac gyenge, a szponzorszerzés is nehézkes. "Sokat segített a TV2, mert nem olyan egyszerű megfinanszírozni egy ilyen műsort 2011-ben" - vélte.

tv2

A Propaganda mostani, bővített verziója egyórás műsoridőt kapott, Till Attila szerint nem stúdióban beszélgető fejeket lát majd a néző. "Egy ismert és egy kevésbé ismert, de saját szakterületén profi ember lesz a vendég. Az első adásban a tankcsapdás Lukács Laci tűnik fel, ők a december 29-i, debreceni koncertre készülnek. Elmentünk a turnéjukra, buliztunk velük, futottam Lacival, meglátogattuk az anyukáját is. Pataky Kata lópszichológus a másik vendég, érdekes foglalkozását közelebbről igyekszünk bemutatni" - mesélte. A második adásban a vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a háromszoros olimpiai aranyérmes Kemény Dénes, illetve Homonna Attila fiatal, sikeres borász lesz a vendég.

tv2

"Szerintem a műsor exkluzivitást tud adni azáltal, hogy olyanok szerepelnek benne, akik más tévéműsorba nem szívesen mennek. Túl gyors lett a média, ez sokaknak nem tetszik, itt viszont van idejük elmondani a gondolataikat, van kedvük beszélgetni velem. A riportalanyok lazák, célunk erős, kulturális tartalmat adni a lehető legkönnyedebb módon. Beszélgetni végül is mindenkivel lehet, itt a beszélgetés minősége a tét" - elmélkedett.

Kérdésünkre, hogy a Propaganda feltámasztása egyfajta jutalom-e az ÖsszeEsküvők levezénylése miatt, Tilla nemmel felelt. "Semmi köze a kettőnek egymáshoz, egy évvel ezelőtt is szerette volna a csatorna, ahogyan én is. A kapcsolatom a TV2-vel sokkal lojálisabb és barátibb ennél" - tette hozzá.

tv2

Terveik vannak: egyelőre maradnak magyar vonalon, de azon dolgoznak, hogy külföldön élő, valamilyen szempontból érdekes magyarokat is meg tudjanak látogatni, elsőre az USA-ban. Ez több szervezést és pénzt igényel, ugyanakkor azon is dolgozik a csapat, hogy más, netes platformon is jelen legyen, bővített anyaggal. A Tankcsapdával például annyit forgattak, hogy Tilla szerint akár egy másfél órás dokumentumfilmet is össze tudnánk rakni.