350-es eurónál sem szólna a Való Világ-stáb a villalakóknak

VV, való világ, Seherezádé, Attila
Vágólapra másolva!
Négy hónapja élnek a világtól elzárva a VV5 szereplői, csak nagyon ritkán láthatnak másokat, de érdemben beszélni akkor sem tudnak velük. Nem tudják, mi foglalkoztatja az országot, és akkor sem értesítenék őket, ha még erősebben zuhanna a forint.
Vágólapra másolva!

A külvilágtól hermetikusan elzárva él a Való Világ még játékban lévő nyolc szereplője: szeptember óta nem tudnak semmit arról, hogy egyre többet cikkezik a sajtó az Európai Unió lehetséges felbomlásáról, hogy év végén zuhanni kezdett a forint, hogy az államcsőd és az IMF már a mindennapi beszélgetések része. Az [origo] arra volt kíváncsi, milyen esemény kell ahhoz, hogy tájékoztassa a stáb a szereplőket.

Rubin Kristóf szerint, ha nagy katasztrófa, például államcsőd érné az országot, és tájékozatnák a szereplőket, akkor ők "belevonódnának a nagy tragédiába," mindenki azon gondolkodna, hogyan mentse értékeit, tehát egyben a műsornak is vége lenne. "Ha viszont nem mondjuk meg, az furcsa hamisság" - tette hozzá a kreatív főszerkesztő, aki nem tűnődött még azon, hogy mi az ingerküszöb a VV5-nél.

Rákérdeztünk pár eseményre: nem kapnának tájékoztatást a villalakók, ha meghalna a pápa, ha 350 forint lenne már az euró, ha kisebb katasztrófa történne az országban. Felvetettük egy magyar áldozatokat hozó, komoly terrortámadás rémképét is: "Meggondolandó, hogy ilyen esetben mi a helyes. Fontos, hogy legyen következménye a közlésnek, mert számunkra az elsődleges történet, hogyan alakulnak benn a kapcsolatok. A VV5-ben már a korábbinál többször is átléptük a villa falait, volt tegnap az énekverseny, korábban a boksz, kinti randik. Egy terrortámadás esetén akkor lenne értelme szólni nekik, ha kimehetnének a helyszínre segíteni, ha ismertségükkel kampányolhatnának, pénzt gyűjthetnének a hozzátartozók számára. Magában a szörnyű hír csak elbizonytalanítaná őket, kiszolgáltatott helyzetbe hozná a szereplőket, csak kétségbeesnének" - vélte.

Kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy a végtörlesztést például nem lehet megoldani bentről, nem is tudja, hogy van-e olyan lakó a villában, akit ez érintett volna. "Teljesen el vannak zárva a külső információktól, de ha elmondanánk nekik, mi van kinn, akkor nem egymással foglalkoznának, hanem azzal, amivel minden más ember az országban, így a forintárfolyammal, azzal, mit ír az újság" - tette hozzá. Más a helyzet, ha a magánéletükben áll be nagyon fontos változás: Seherezádé is megtudta, hogy elhagyta a barátja, tavaly pedig Olivér kapott egy utolsó figyelmeztetést kinti párjától, Enikőtől (ennek következtében egy-két napra rá össze is omlott, majd kiesett egy olyan párbajon, ahol úgy nézett ki, mint egy májbeteg bűvész).

Világgazdasági aktualitások ugyan nem kerülnek szóba, de akadnak próbálkozások, amikor kintiek üzennek a szereplőknek: a VV4-ben Gombi bátyja autóval állt meg a villa előtt, mikrofonba ordibálva, hogy tartson ki a tesó, a VV5-ben pedig a karácsonyi ajándékok közt rejtettek el üzenetet valamelyik lánynak. Különféle módon jeleztek a játékosok a kintieknek: Gergő sokáig egy kislabdát dobált (ez volt a megbeszélt jel a kinti párjának, hogy szereti), Eszter pedig egy karkötőt juttatott ki, rajta egy telefonszámmal.