Geszti Péter segített az m1-nek megverni a TV2-t

Vágólapra másolva!
A DTK Show január 12-i adása - amelynek vendége volt Geszti Péter is - jobb nézettséget hozott, mint a TV2 azonos időben futott műsora.
Vágólapra másolva!

Ritka, hogy egy közszolgálati adó jobb nézettséget hoz, mint az RTL Klub vagy a TV2 - utóbbi csatornát az m1-nek január 12-én sikerült maga mögé szorítania, amire valószínűleg a 2011-es Eurovíziós Dalfesztivál óta nem volt példa.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A Geszti Pétert, Osvárt Andreát és Kovács Péter freestylefutball-világbajnokot felvonultató, január 12-i DTK Show a teljes lakosság körében jobban teljesített, mint a TV2 azonos időben futott filmje, a Vámpír Brooklynban. Amíg D. Tóth Kriszta műsorát közel 486 ezren figyelték, addig Eddie Murphy produkciója körülbelül 452 ezer embert érdekelt - igaz, a 18 és 49 év közötti, kereskedelmi szempontból fontos korcsoportból a TV2 nagyjából háromezerrel több nézőt tudott bevonzani.

Az AGB Nielsen mérései szerint a DTK Show nézőinek 27%-át főiskolai vagy egyetemi végzettséggel rendelkezők adták - ami jelentősen meghaladja az országos átlagot -, a TV2 filmjének közönségében viszont csak 3% volt a magas iskolázottságúak aránya.