Nem kényeztetik a Megasztár továbbjutóit

Megasztár szereplőválogatás 2012. január 26-án, Budapesten
Vágólapra másolva!
Három nap alatt alakul ki a huszonnégyes mezőny a hatodik Megasztár-ban. Az [origo] ellátogatott a válogatás újabb fordulójának utolsó napjára: láthatóan a három férfi zsűritag nem fogja majd vissza magát, nem magasztalta azokat, akik középszerű karaokeprodukcióval rukkoltak elő.
Vágólapra másolva!

A hatodik Megasztár indul februárban a TV2-n: a tehetségkutató újabb évadját még 2011 őszére tervezte a csatorna, de az [origo] információi szerint az ÖsszeEsküvők elvitte a szórakoztató műsorokra szánt összeg javát - de szabad este sem nagyon maradt Till Attila és Liptai Claudia műsorának. A válogató első szakasza lezárult 2011 nyarán, több forduló után alakult ki a százas mezőny, amelyből huszonnégyen mennek tovább: az [origo] az újabb kör harmadik napján látogatott el a stúdióba.

Forrás: Hartl Nagy Tamás [origo]

Több fotóért klikk a képre!

A zsűritagok közt nincs leosztva az, hogy ki legyen a beszólós, kíméletlen kritikus és a kedves, elnéző ítész: az általunk látott néhány előadó sorra megkapta a magáét, egyedül Falusi Mariann volt visszafogottabb. Jött például egy középkorú férfi, aki képzett hanggal, de kellemetlen halandzsával, az eredeti szöveg minimális ismerete nélkül előadta a Bésame mucho című, 1940-ben született világslágert, erre meg is kapta a "zene szeretete kiveszett belőled"-kritikát. Bochkor a dal közben egyenesen úgy érezte magát, mintha egy lagzi vége felé járna, félrészeg, lelassult emberek, tüllszoknyás nagymamák közt, és már csak az I Just Called To Say I Love You lenne hátra, hogy aztán minden szenvedés véget érjen.

Forrás: Hartl Nagy Tamás [origo]

Több fotóért klikk a képre!

Az előző előadó lányát is eltanácsolták a műsortól, öt perccel az apuka után: a kettős elutasítás, a dupla kudarc után vélhetően az egész família messzire elkerüli a TV2 Róna utcai székházát. "Egy pillanatra sem élvezed. Szinte csörögtek az evőeszközök, annyira vendéglátós volt" - kommentálta keserűen Mester Tamás a kimért, modoros produkciót. Érzelgős dalai alapján Bereczki Zoltántól nem vártunk keménykedő beszólásokat, de akadt, amikor épp ő borult ki legjobban: a My Way-jel előrukkoló, mély hangon daloló, civilben divatáruval foglalkozó Elvis-imitátort már pár sor után hazaküldte volna, hosszan hüledezett azon, hogy Mester Tamásnál nyerő volt a hazai Presley: "Bennem elpattant egy húr, itt lüktet egy ér a fejemben" - panaszolta.

Forrás: Hartl Nagy Tamás [origo]

Több fotóért klikk a képre!

Akadtak tehetséges próbálkozók is persze, de aki csak közepes karaokebulik mikrosztárja lehetne, annak kíméletlenül megmondták, hogy nem a tévéshow-ba való. Akad olyan, akivel ízléstelenül tréfálkozott Bochkor (egy rendőr lányától, aki AC/DC-vel próbálkozott, megkérdezte, hogy játszott-e az édesapja fegyverével), mást pedig kényeztettek: egy középkorú asszony a betegsége miatt járóbottal jött, remekül énekelt, őt nem is bántotta senki. A négytagú zsűriből hárman zenészek, de Bochkor is basszusgitározik, így most nem lesz olyan ítész, akinek semmi köze a popzenéhez (mint Friderikusznak az előző szériában).

Fotó: Szabó Balázs [origo]

Több fotóért klikk a képre!

Mivel a TV2-nek aligha szándéka nézőtáborát öregíteni - inkább a fiatal énekesek, dinamikus vadócok (mint Tóth Gabi volt egykoron) felmutatásában, felfuttatásában érdekelt -, nem nagyon fognak bekerülni idősebbek a mezőnybe. A legutóbbi Megasztár-ban is Szíj Melinda csak az első ötszáz újságcikkig jött jól a csatornának, utána a zsűri már tűkön ült, alig várta, hogy mikor teheti ki végre az asszonyt. A fiatal tévéző már csak ilyen: ha odakapcsolva azt látja, hogy dauerolt hajú, középkorú emberek dalolnak Máté Péter-slágereket, kék kardigánról ódivatú kiskosztümre váltva, akkor inkább elkapcsol, vagy letölt egy sorozatot, és azt nézi - a 18-49-es célcsoport pedig mindennél fontosabb egy kereskedelmi tévénél.