Baktai Anikó: A mostani megasztárosoknak sem könnyebb a dolguk

Vágólapra másolva!
A harmadik Megasztár-széria döntőse volt, az utóbbi években azonban eltűnt a nyilvánosság elől. Többször próbált visszakerülni a médiába, a mindig új sztárokat kereső tévékbe, de mivel nem járt sikerrel, egy éjszakai bárban lép fel rendszeresen.
Vágólapra másolva!

Baktai Anikó 2006 áprilisában esett ki a TV2 zenei tehetségkutató műsorának harmadik évedjából. Az énekesnő korábban luxushajókon dolgozott, de legnagyobb vágya az volt, hogy anyanyelvén énekelhessen a közönségnek. " Nekem az éneklés mindig a megélhetést jelentette, nem csupán egy kedvelt hobbiról szólt. Külföldön megfizetik a tehetséget, jó pénzt lehet keresni a műsorokkal, ezért ha lehetőség adódik, a mai napig vállalok fellépéseket a határon túl. Jártam többször Skandináviában, Franciaországban, Hollandiában és Görögországban is. Legszívesebben azonban itthon állok színpadra, mert leginkább a magyar dalokat és a magyar közönséget kedvelem."

Az énekesnő úgy látja, a zsűritől kapott kritika megerősítette, de ezen kívül nem sokat köszönhet a tehetségkutató műsornak: "A Megasztár-ra anno ugródeszkaként tekintettem, sikert és hírnevet vártam tőle, de sajnos ezeket nem kaptam meg. Azt megköszönöm a TV2-nek, hogy megismert az ország és lettek rajongóim, de sem lemezszerződéshez, sem profithoz nem jutottam. Szakmailag sem fejlődtem a műsor ideje alatt, minden, amit akkor tudtam és most tudok, azt az első zenekaromtól és saját magamtól tanultam.

Eddig nem követte a Megasztár 6 adásait (máig három ment le), mert szívesebben követte a Való Világ eseményeit. Mióta Attila megnyerte a játékot és véget ért a show, kíváncsiságból belenézett a tehetségkutató egyik adásába: "A mostani zsűriből Falusi Mariannt, Bereczki Zoltánt és Mester Tamást személyesen ismerem és nagyon jó énekeseknek, igazi művészeknek tartom őket. Nem hiszem, hogy az idei sztárjelölteknek könnyebb dolguk van, mint nekünk volt 2005-ben. Ha tehetséges vagy, a szakma nagyjai úgyis meglátják benned, és talán nem is az a legfontosabb, hogy épp akkor kik ülnek a zsűriasztal mögött. Én most is várom, hogy valaki felhívjon, és azt mondja: Baktai Anikó, benned megvan az, amit keresek! "

"Puskás Péter, Szabó Eszter, Rúzsa Magdi, Varga Ferenc és a többiek, mind jó kapcsolatban maradtunk a műsor után is. Nem vagyok rosszban senkivel, viszont az elmúlt időben sajnos nem tudtunk találkozni. Nagyon szétszéledt a társaság, de ez érthető, hisz mindenki próbál boldogulni. Itthon nem könnyű az éneklésből megélni, főleg most, hogy sorban zárnak be a szórakozóhelyek és éjszakai bárok. Nemrégiben próbáltam felvenni a kapcsolatot a TV2-vel, hátha képernyőre kerülhetek, de sajnos nincs ilyesmire lehetőség. Pedig főzni is nagyon jól tudok!"- tette hozzá vidámabban Anikó.

Heti háromszor fellép

Régi rajongói heti három alkalommal találkozhatnak az énekesnővel, hisz egy budapesti bárban rendszeresen fellép: "Minden kedden, csütörtökön és pénteken zongorakísértettel énekelek a Sinatra Piano Bárban. Ezt a munkát nagyon élvezem, különösen azért, mert több generáció is együtt tölti az estéket a szórakozóhelyen. Többször kérnek a fiatalok régi magyar dalokat, nem is gondoltam volna, hogy a 'Micsoda éjszaka volt...' kezdetű sláger ilyen népszerű ebben a korosztályban."

Öt éve él együtt szerelmével, akivel közös fellépéseket is vállalnak: "Nagyon boldog vagyok, mert megtaláltam életem párját. A kedvesem szaxofonon és klarinéton is kiválóan játszik, így a színpadon is ugyanúgy kiegészítjük egymást, mint az élet más területein".

Bella Brigitta