Engedély nélkül használta egy cég az RTL Klub vetélkedőjét

Vágólapra másolva!
Egy rendezvényszervező cég 1 perc és nyersz címmel reklámozta március 21-én csapatépítő tréningjét. Az [origo] kérdésére a magyarországi jogokat birtokló RTL Klub részéről elmondták, hogy velük senki nem egyezetett erről, így a vetélkedő nevének és elemeinek átvétele - kereskedelmi célokra - jogtalan.
Vágólapra másolva!

A Multeam rendezvényügynökség 1 perc és nyersz címmel reklámozta új, csapatépítő tréningjét egy március 21-i hírelevelében, egyértelműen az RTL Klubon látott vetélkedő kedvelőire számítva. A gameshow felettébb sikeres, másfél millióan követik, nézettségben dobogón áll a Csillag Születik-kel és a Barátok közt-tel.

Az internetre kikerült szöveg tévéshow-t ígért testközelből, "kihívást egy csapatnak, szórakoztató játékot a családnak, csapatépítést, családi napi kiegészítő játékot." A leírásban szerepelt, hogy a feladatok kis helyigénnyel, egyszerű kellékekkel játszhatók. "Kortalan, vicces, szórakoztató! Feldobja a családi napot, megdolgoztatja a kollégákat egy csapatépítőn, de nem kizárt, hogy a konferencia szünetében ennél jobb kikapcsolódást nem is kereshetünk" - állt a szövegben.

Az [origo] március 21-i megkeresésére a cég válaszolt, ajánlatot kértünk húsz főre: "A játékok igazából bárhol megvalósíthatók beltéren, stúdiókörülményeket ilyen kis létszámra nem javasolnánk a magas költségek miatt. A játékokat a tévéshow gyártási csapatával mi állítottuk össze, tehát ugyanazok a játékok. 4-5 játék esetén gyakorlással és utána egy bajnokság megtartásával a húsz főnek, kb. két óra a program, célszerű valamilyen más programmal társítani. Az ár nagyban függ a teljes koncepciótól, a helyszíntől, és az ellátástól" - állt a rendezvényszervezőtől kapott válaszban.

Érdeklődésünkre, miszerint a nemzetközi licenc kierjed-e ilyen játékokra is, az RTL klub sajtósai előbb türelmet kértek, majd a nap során leszedették a linket a céggel. Az [origo] megkeresésére Kolosi Péter programigazgató jelezte, hogy velük nem tárgyalt senki ilyen jogokról.