Fábry megtalálta a lukba zuhant hajósinast

Vágólapra másolva!
A producerré előlépett humorista szerint kiküszöbölték az első három adás gyerekbetegségeit, a legutóbbi felvétel már flottul ment. Az [origo] kérdésére elárulta, hogy még mindig nincs aláírt megállapodás az RTL Klub, Kovács Kristóf cége és közte, de hamarosan lezárulnak a jogi ügyek, per nem várható. Fábry szerint nem igaz, hogy nincs nézettségi elvárás a műsorával szemben - de nem akar bohócsipkában cigánykereket hányni a jobb adatok miatt.
Vágólapra másolva!

Számos gyerekbetegsége volt a show-nak, ismerte be Fábry Sándor egy szűk körű sajtóbeszélgetésen - de úgy látja, hogy sikerült megtalálni a lukat a hajón és a "hajósinast is, aki belezuhant a lukba". A műsornak nem csak arca, hanem producere is egyben: Makk Károlyt idézte, aki szerint filmrendezést csak filmrendezés közben lehet megtanulni. A humorista belátta, hogy volt olyan felvétel, ahol jóformán semmi nem jött össze, de összességében úgy véli, más induló show első forgatásain is van ennyi hiba.

Az átigazolásról is szó esett. "Azt láttam az RTL Klubon, hogy már nem olyan fontos nekik a show. A kilenc hónapos leállást pedig kicsit hosszúnak tartottam" - magyarázta, hozzátéve, hogy egyfajta kultúrmisszió is ez, mert olyan vendégeket hívhat meg, akiket a nézettség bűvkörében élő kereskedelmi tévére nem lehetett. Az [origo] kérdésére, miszerint a bulvárban elhasznált, a VV5-ben és az ÖsszeEsküvők-ben is bevetett realityarc, Benkő Dániel mennyiben az, Fábry azt mondta, hogy Benkőt nagy művésznek tartja, és nem utasítja el az általa hozott nézettséget sem.

"Nem egy szakállpörgető, éjszakai műsort akarok, azt csinálja inkább Veiszer Alinda. Nem baj, ha máshol látott emberek jönnek, amennyiben új kontextusban látják őket a nézők. DJ Benkő például megszerettetné a komolyzenét a fiatalokkal, Udvaros Dorottya pedig édesapjával érkezik majd, akitől olyan történeteket is hallunk, amilyeneket máshol nem" - magyarázta.

Fábry szerint tehát nem igaz, hogy nincs nézettségi elvárás, mert a heti főműsoridős átlag fölött kell lennie, de ezért nem hajlandó bármire, nem menne le kutyába. "Senki nem úgy születik, hogy elmegy a showmanképzőbe. Én is csak annyit tűztem ki magam elé az elején, hogy maradjak önmagam. Az embernek ugyanakkor vállalnia kell a korát, és el kell fogadnia, hogy a fiatalok inkább a fiatalokat szeretik nézni" - tette hozzá.

A DTK-val egyeztetnek

Az [origo] kérdéseire válaszolva elmondta, hogy heteken belül alá lesz írva a megegyezés az RTL Klub és az Esti Showder-t gyártó Primetime produkció, illetve Kovács Kristóf producer cége és közte. Utóbbi - akit társproducerként akart maga mellé a rajnál - úgynevezett licencdíjat kap adásonként. Ugyancsak érdekelt minket, hogy kell-e az MTVA engedélye a vendéglista mellé, azaz mennyiben önálló a produkció: Fábry elmondta, hogy egyeztetnek, de a megrendelő nem szól bele, kit hívjanak be, ahogy az MTV-től besegítő Nagy György sem cenzor, így vita sem volt köztük.

A showman szerint inkább a DTK Show-val kell egyeztetni, nehogy egy hét különbséggel üljön be az m1-re ugyanaz a sztárvendég (Eszenyi Enikő volt a példa a sajtóbeszélgetésen). Fábry hozzátette, hogy az RTL-es időszakban sem szerette, ha utasítják, de ha kértek tőle egy vendéget a csatornától (amit ott nagyon tudnak, az a keresztpromóció), akkor nem volt ellenére. "Igaz, hogy egy Barátok közt-szereplőtől azt tudakoltam, hogy ez heti sorozat-e, de ennél nagyobb bajom nem volt. A Csillag születik első szezonjára is csak akkor mondtam igent, amikor minden szereplőt láttam" - emlékezett.

Korai leállás lesz a futball-Eb miatt

A szezonban május 31-én lesz az utolsó adás, a humorista-producer bízik benne, hogy az RTL Klub elengedi Hajós Andrást is, Emil Rulez zenekarával. A nyári leállás tehát viszonylag korai, a futball-Eb miatt, viszont nem csak ősszel tér vissza a show, hanem két adás már augusztusban képernyőre kerül, ugyanis az MTV nagyon bízik benne, hogy az olimpia által hozott, várhatóan jó nézettséget meg lehet lovagolni kiemelt műsorok korai rajtjával.

Fábry először úgy tervezte, hogy a kedden felvett műsor menne csütörtökön adásba, de belátta, hogy két nap kevés a promócióra és a vágásra, utómunkára. A mostani műsorokat vasárnap este veszik fel, de a következő szezonban már pénteken lesz a forgatás a Millenárison: Fábry szerint "ez jó este a polgárságnak".