Kórházban kezelik Damu Rolandot

Damu Roland, másodfokú ítélethirdetés, 2012. március 20.
Vágólapra másolva!
A budapesti János kórház kardiológiáján látták többen Damu Rolandot március 27-én: a négy és fél éves börtönbüntetés előtt álló színész a nyílt utcán összeesett, menyasszonya vitte be a kórházba, ahol az EKG rendellenességet mutatott.
Vágólapra másolva!

Damu Rolandot kórházban kezelik: büntetése végrehajtásának elhalasztását kérvényezi ügyvédje, dr. Ruttner György, aki szerint ügyfele egészségi állapota indokolttá teszi ezt. "Damu Roland kedden reggel 10 óra körül lejelentkezett a zuglói rendőrkapitányságon az előírtak szerint, onnan indult gyalog a menyasszonya munkahelyére, ahonnan nem messze, az utcán lett rosszul. Még volt ereje felhívni a kedvesét, aki taxival azonnal kórházba vitte. A büntetés-végrehajtás megkezdésére halasztást kérünk" - mondta a Blikknek.

"Most fekszik, pihen, gyógyszereket kapott, nem tud beszélni. Többször volt rosszul az utóbbi időben, szorított a mellkasa, és fájt a bal karja meg a háta. Alig kapott levegőt. Annyira rosszul volt, azt hittem, ott az utcán meghal. Nem hagytam annyiban, hiába tiltakozott, bevittem a kórházba, és jól tettem, mert szívinfarktusra vagy koszorúér-elzáródásra utaló tüneteket találtak" - közölte a lap megkeresésére a színész menyasszonya.

Damut ügyének másodfokú tárgyalásán, március 20-án négy év fél év börtönre ítélték, és öt évre eltiltották a közügyektől . A bíróság ezzel enyhítette a korábbi ítéletet, amelyet élettársa bántalmazása miatt kapott. Damunak kell megfizetnie egymillió forintot a másfél milliós perköltségből. A színész, aki a büntetése megkezdéséig nem hagyhatja el a fővárost, az ítélethirdetés után semmit nem mondott az újságíróknak, az ügyvédje viszont kijelentette: "nem ez volt az utolsó szó az ügyben", mert felülvizsgálatot kérnek a Kúriától.