Nagy Kristóf Bozont: punkkoncertről a Megasztár színpadára

Vágólapra másolva!
A pilisvörösvári fiú évekig játszott egy punkzenekarban, nemrég a Superhero frontembere volt. A múlt héten a Magna Cum Laude egy dalával nyűgözte le a zsűrit és a közönséget, a ma esti harmadik forduló előtt az [origo]-nak mesélt eddigi munkásságáról.
Vágólapra másolva!

Bandája, a Superhero valójában egy közönség által összeállított projektnek tekinthető, hisz internetes szavazatok alapján dőlt el, kik zenéljenek a csapatban. Egy üdítőital gyártó cég és egy lemezkiadó kezdeményezésére szavazások eredményén múlt az is, hogy ki milyen hangszeren játsszon, ki legyen a dobos, ki legyen a gitáros. "Egy teljes mértékben a közönség által összeállított pop-rock csapatról van szó, a rajongók még a dalokba is interaktív módon beleszólhattak. Harminc dalt tettünk közzé a neten, és abból tízet szavazhatott meg a közönség, azt is ők választották ki, melyikhez készüljön videoklip. 2010 nyarán kezdtük a zenélést, és a projekt keretében december végéig kaptunk támogatást, de aztán közölték, hogy csináljuk tovább egyedül. Azóta nehezen tudjuk működtetni a bandát, már nem vagyunk aktívak, de hivatalosan nem bomlott fel a Superhero"- árulta el az együttes frontembere.

Mivel az együttes épp leállt, Bozont megragadta a lehetőséget, és jelentkezett a Megasztár hatodik szériájába. A tehetségkutató rockerét, Talán Attilát korábban is ismerte, de a válogatásra azért nem együtt mentek. "Attilát négy éve ismerem, vannak közös barátaink, nekik köszönhetően kerültünk egy társaságba. A Megasztár-ba egymástól függetlenül jelentkeztünk, mindketten meglepődtünk, mikor a válogatáson találkoztunk. Mivel így alakult, elkezdtünk közösen albérletet keresni, és most együtt lakunk."

Mindhárom tetoválása nagyon fontos számára, mindhárom minta a zenével kapcsolatos, lényegében azt fejezik ki, hogy az élete meghatározó része a zene. "A hátamon egy violinkulcs van, fölötte pedig a példaképem híres mondata: I do it my way. Sinatra munkássága már évek óta példaértékű számomra, stílusa és egyénisége is nagyon tetszik. Az alkaromra a hegedűről és gitárról ismert f-lyukak vannak varrva, ezek olyan hatást keltenek, mintha én magam lennék a hangszer. A csípőmön két csillag van, ezek a rock and roll iránti szeretetemre utalnak, mindig is közel állt hozzám ez az életstílus."

Bozont többször nyert korosztályos magyar bajnokságot és EB helyezést is szerzett. "A zenélés előtt versenyszerűen sportoltam, tekvandóban értem el országos és nemzetközi sikereket. Kilenc év után, 16 évesen hagytam abba, tinédzserként nem volt kedvem edzésre járni, szívesebben találkoztam a barátaimmal. Részben a serdülőkori változás, részben a zene szeretete miatt fejeztem be a sportot. Röviddel ezután alapítottunk egy punkzenekart. Nem volt színes punk séróm és nagy botrányaim sem, de azért előfordult, hogy a pályaudvaron töltöttem az éjszakát" - mesélte az énekes.

Most nincs barátnője, de nyitott a kapcsolatokra: "A zenéléshez különben is hozzá tartoznak a lányok, nincs egyik a másik nélkül. Nők nélkül zenélni olyan, mintha jégkorongozni próbálnál korong nélkül."

Bella Brigitta