A Duna tévé is beszáll a tehetségkutatásba

Vágólapra másolva!
Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza 2012-ben Fölszállott a páva címmel népzene és néptánc vetélkedőt szervez. Az ötmillió forint összdíjazású versenyre 2012. április 20-ig várják a magyarországi és a külhoni jelentkezőket.
Vágólapra másolva!

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyományok Háza Fölszállott a páva címmel népzene és néptánc vetélkedőt hirdet 16-32 év közötti hagyományápoló énekesek, zenekarok és néptáncosok számára - közölte az MTVA.

A vetélkedő szervezői a teljes magyar nyelvterületről számítanak együttesekre és szólistákra: április 20-ig lehet jelentkezni adatlap és demófelvétel beküldésével. A zsűri helyszínenként legfeljebb száz produkciót hív meg a selejtezőkre, amelyeket május 20. és június 30. között rendeznek meg Gödöllőn, Komáromban, Pécsett, Miskolcon, Szegeden, Kolozsváron és Csíkszeredán.

A selejtezők, elődöntők is képernyőn lezsnek, a verseny négy döntőjét 2012. november 25-én, december 2-án, 9-én és 16-án rendezik meg: a döntősöket a kiírók által felkért szakmai mentorok segítik a felkészülésben, az újabb és újabb műsorszámok összeállításában. Az első adás után 8, a második után 6, a harmadik után 4 versenyző jut tovább, a negyedik, végső döntőben a zsűri a 4 versenyzőből megszavazza a Fölszállott a páva 2012 győztesét, a legtöbb nézői szavazatot kapott versenyző pedig közönségdíjat kap. A döntőket a Duna Televízió élőben közvetíti, 120 percben.