Kiderült, melyik az igazi Simpson-féle Springfield

Vágólapra másolva!
A Simpson család című amerikai sorozat készítője, Matt Groening elárulta, hogy a népszerű figuráknak otthont adó várost az Oregon állambeli Springfieldről mintázta. 28 település biztosan ezt a nevet viseli az Egyesült Államokban.
Vágólapra másolva!

A legendás sorozat alkotója a Smithsonian magazinnak adott interjújában közölte, hogy azért esett a választása Springfieldre, mert ez az egyik leggyakoribb városnév az Egyesült Államokban. "A műsor sikerébe vetett hit miatt arra gondoltam, ez a név nagyszerű választás lesz, mivel mindenki azt fogja hinni, hogy az ő városáról van szó - és így is történt" - nyilatkozta.

Az 1989 óta műsoron lévő rajzfilm a leghosszabb ideje futó komédiasorozat, illetve animációs program az Egyesült Államokban. A műsor kulturális jelenséggé nőtte ki magát, egyetemi kurzusokat is szentelnek a tanulmányozására. Maga a sorozat is sokszor tréfálkozott a valódi Springfield helyének elrejtésével: az egyik epizódban például Lisa rámutat a térképen a városra, ám Bart feje véletlenül éppen akkor téved a kamera elé.

viasat

Az Egyesült Államok északnyugati részén fekvő Oregon állambeli Springfield mindössze 160 kilométerre délre fekszik Portlandtől, Groening szülővárosától. Az oregoni Springfield már 2007 óta tudott a különleges kapcsolatról, Groening ugyanis még A Simpson család - A film (The Simpsons Movie) című mozi premierje előtt ellátogatott a városba.