Tíz merész sorozat, amely elhasalt a rajtnál

Bridget Regan
Vágólapra másolva!
Amerikában a napokban döntenek a legnagyobb tévécsatornák arról, hogy mely sorozattervek leforgatott próbaepizódjaiból, pilotjaiból lesz valóságos sorozat, melyet ősszel vagy tavasszal be is mutat az NBC, a CBS, az ABC, a Fox vagy a CW - és tavasszal esetleg valamelyik hazai adó. A nézőket természetesen az szokta érdekelni, hogy mi mit láthat a tévében, de talán a legérdekesebb sorozatok általában azokból készülhetnének, amikből egy percet sem látunk. Lássuk, hogy idén mely sorozattervek voltak, melyek papíron tetszettek a csatornák vezetőinek, azonban később, látva a pilotjukat, mégsem kértek belőlük.
Vágólapra másolva!

Dark Horse

Forrás: VALERIE MACON / AFP

Roland Emmerich tavaly az Anonymus című filmmel már bizonyította, hogy nemcsak nagyvárosokat tud elpusztítani, hanem krimiben is otthon van. Ebben a sorozatban egy asztrofizikus hallgató döbben rá arra, hogy ő a kiválasztott a gonosz erők elleni harcban. Ehhez az kell, hogy belé csapjon a villám - pontosan ugyanabban a pillanatban, amikor az apját megölik, miközben merényletet kísérel meg egy szenátor ellen. A képen Gabriella Wilde, aki szerepelt volna a sorozatban.

Beautiful People

A "mi lenne, ha?"-kérdéssel eljátszó alternatív jövőben zajló sorozatterv címe szép emberekre utal, azonban középpontjában mégis emberi formájú androidok állnak. A mechanikus szerkezetek természetesen az emberiséget szolgálják - egészen addig, míg öntudatra nem ébrednek. Azonban az öntudatra ébredés csendben történik, szó sincs hangos lázadásról.

The Frontier

Forrás: LARRY BUSACCA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Nemrég elindult egy trend, amely szerint egyre több, az 1800-as években játszódó sorozattervet rendelnek be az amerikai csatornák. Azonban hiába a trend, ha ezek mind hamar elvéreznek. A Rejtélyek városa készítőjének sorozata például az 1840-es években játszódott volna és egy nagyobb utazó csoportot követett volna, akik Missouriból Oregonba tartanak, s eközben természetesen jó pár kalandba keverednek. A képen Bridget Regan, talán látjuk később, más szériában.

Midnight Sun

Az NBC pilotja egy izraeli széria alapján készült el, hasonlóan a Homeland-hez vagy a Terápiá-hoz, illetve a tavalyi év magyar sorozatsikeréhez, a Társas játék-hoz. Egy krimisorozatról lett volna szó, melyben az FBI egy alaszkai, szektaszerű szervezet tagjainak eltűnése ügyében nyomoz, s eközben szörnyű politikai összeesküvésre derül fény.

Rogue

Karyn Usher sorozata az Alias nyomdokain indult volna el, csak éppen eggyel fiatalabb kiadásban, hiszen a főszereplője egy 14 éves kislány lett volna, akinek meghalnak szülei. Azonban örökölhette anyu és apu tudását, mivel a hírszerző hivatal beszervezi, hogy tini éveiben nekik dolgozzon. Már csak arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy egy 14 éves kémről miképp lehet hihető szériát készíteni.

Joey Dakota

Forrás: JASON MERRITT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Egy újabb izraeli alapokon nyugvó sorozatterv esett kútba, pedig zenés-időutazós széria valószínűleg nem sok létezik. A főhős egy dokumentumfilmes, aki visszautazik a múltba, egész pontosan a 90-es évekbe, hogy találkozzon készítendő filmjének főhősével, az akkor még hírnevének csúcsán lévő rocksztárral - a romantikus kapcsolat pedig elkerülhetetlen. Azonban miután visszatér a jelenbe, a szerelem sok mindenre hatással lesz. A képen Scott Wolf, aki szerepet kapott a pilotban.

Only Fools and Horses

Komédiák között is akadt olyan terv, melyre az ember fájó szívvel gondol. Az Only Fools and Horses-t persze csak az fogja értékelni, aki ismeri a 80-as években indult angol eredetit, melynek története szerint két, egy közös utcában lakó testvér próbál mindenféle őrült ötletek segítségével meggazdagodni, milliomossá válni.

Friday Night Dinner

Forrás: STEPHEN LOVEKIN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Ugyancsak angol feldolgozás lett volna a Friday Night Dinner is, mely azonban nem annyira ezért, hanem a The Office című kultsorozat készítőjeként ismert Greg Daniels forgatókönyve, valamint a tévésorozatok világában visszatérő (egyik) főszereplője, a Monk nyomozóként ismert Tony Shalhoub (a képen) miatt tűnt kifejezetten érdekesnek. Azonban már semmi sem lesz a zsidó család péntek esti vacsora melletti beszélgetéseiről szóló sztoriból.

Gotham

Nem batmanes sorozatról van szó, de ettől még érdekes, hiszen a történet szerint az orrunk előtt létezik egy olyan világ is, amit nem látunk, egy olyan világ, ahol a mágia mindennapos, igaz, minden sarkon veszély is leselkedik az emberre. Ezt a világot fedezi fel egy nyomozónő, miközben egy látszólag megoldhatatlan ügyet próbál felderíteni.

Beauty & The Beast

Érdekes, hogy két hasonló című, Szépség és a szörnyeteg pilot volt idén, azonban míg az egyikből, a régi, Linda Hamilton és Ron Perlman főszereplésével készült krimisorozat felújításából készülhet széria a CW csatornán, addig az ABC-re tervezett Disney-történet modern világba helyezéséből nem. Pedig a csatorna alig egy éve a Once Upon a Time című mesesorozattal bizonyította, hogy van igény a nem túl magas fantasyre is.