Száraz Dénes Tamás atya haláláról: Így kell kiszállni egy sorozatból

Tamás atya Száraz Dénes Betty Szabó Zsófi Jóban Rosszban
Vágólapra másolva!
A Jóban Rosszban egyik múlt heti epizódjában meghalt Tamás atya, ami felzúdulást keltett a nézők körében: a karakter visszahozását szorgalmazó petíciót már több mint ezerötszázan aláírták, és tüntetést szerveznek a TV2 székháza elé. A papot alakító Száraz Dénes igencsak meglepődött, de örül a kialakult helyzetnek - sőt már ötlete is van arra, hogy miként lehetne visszahozni a karaktert.
Vágólapra másolva!

"Így kell kiszállni egy sorozatból" - viccelődik Száraz Dénes, amikor megkeressük a kérdéssel, hogy mit szól a nagy volumenű rajongói akciókhoz. A színész persze csak látszatra veszi ilyen könnyedén a dolgot, valójában nagyon meglepődik, amikor elmondjuk neki, éppen hol tart a dolog - az elmúlt napokban ugyanis gyermekére és színházi próbákra szánta az idejét, nem nagyon követte az eseményeket.

"Lement az epizód, amelyben Tamás atyába belecsapott a villám, és az Aktív-ban már másnap én voltam a szavazás tárgya - 97 százalék arra voksolt, hogy hozzák vissza a karakteremet, csak 3 százalék volt, aki nem akarta. Már ezen nagyon megdöbbentem, de nem gondoltam volna, hogy ilyen méreteket ölt a dolog. Persze nagyon örülök ennek, kifejezetten jól esik, és valószínűleg az ismertségemnek és az ázsiómnak is jót tesz. A napokban egyébként pont betértem egy kölcsönzőbe kivenni pár DVD-t, és mondtam az ott dolgozó nőnek, hogy Száraz Dénes névre lesznek. Tudjuk, tudjuk - mondta - most már mindenki tudja, hogy ki vagy" - meséli a színész.

"Annak idején egyébként a színház miatt döntöttem úgy, hogy kiszállok a Jóban Rosszban-ból, akkor még nem tudtam, hogy az Új Színháznál ilyen változások lesznek. (Száraz Dénes az új vezetéssel és az új programmal szembeni tiltakozásként azóta már otthagyta az Új Színházat - a szerk.) De ez csak az én részem, hisz Nagy Tamás producerrel közösen határoztunk úgy, hogy elég volt Tamás atyából: maximálisan ki lett használva a karakter, és ezt a történetszálat már nem nagyon lehetett volna tovább húzni. Azt gondoltuk, hogy unalmas már ez a hezitálás Betty és az egyház között, de ezek szerint a nézőknek más a véleményük" - mondja Száraz arról, hogy Tamás atyának végül is miért kellett meghalnia.

A színész mindenesetre így is el tudná képzelni, hogy karaktere visszatérjen a sorozatba: "Nagyon megszerettem ezt a munkát és a kollégákat is, szerettem bejárni a stúdióba, úgyhogy nem lenne ellenemre - de ha Tamás atya tényleg visszatérne, akkor valami nagyon más vonalat kéne behozni. Édesapámnak volt egyébként egy ötlete a minap a karakter feltámasztására, miszerint az egész sztori csak a Benkő Géza által játszott Emilio Dry újabb szerelmes regénye lenne. De természetesen ezt már nem lehet eljátszani, mivel hónapokra előre leforgattuk a részeket" - fogalmaz.

A hasonló ötleteket egyébként a TV2 is szívesen fogadja, a produkció részéről ekképp reagáltak a rajongók felzúdulására: "Köszönjük a nézői észrevételeket a Jóban Rosszban sorozattal kapcsolatban. Szeretnénk megnyugtatni a rajongókat, hogy a sorozat továbbra is számos lebilincselő, szórakoztató cselekményszálat, valamint Tamás atyához hasonló, izgalmas karaktereket tartogat, és annyit elárulhatunk, hogy semmilyen fejlemény sem kizárt. A számos visszajelzés arra ösztönöz bennünket, hogy - bár a sorozat gyártásának átfutási ideje igen hosszú - figyelembe vegyük a történet folytatásához kapcsolódó nézői ötleteket. A javaslatokat a jrotletek@tv2.hu e-mailcímre várjuk" - közölték.

TV2

Addig is a TV2 és sorozata - éppen egy nézői javaslatra - egy afféle emlékepizóddal köszön el Tamás atyától, melyet jövő kedden, május 22-én láthatnak a nézők.