Columbo és Usztics veri a Dallast

dallas
Vágólapra másolva!
Több kisebb tévécsatorna adja lelkesen a nyolcvanas évek kedvelt, egykor milliós nézettségű szériáit, bízva abban, hogy a sokadik ismétlés miatt immár olcsó sorozatokkal megfogja az otthon ülő, nosztalgiázásra hajlamos tévézőket. Hányan nézik a Baywatch hiányos öltözetben rohangáló csajait, érdekes lehet-e a Linda huszadik ismétlése?
Vágólapra másolva!

Ha valaki nemcsak alapcsomagra fizet elő, vagy nemcsak egy hosszabb dróttal próbálja meg befogni a földi sugárzású tévéket, akkor a délutáni műsorsávban hosszan nosztalgiázhat az itthon főképp a nyolcvanas-kilencvenes években vetített sorozatokkal, ugyanis több kisebb, kereskedelmi és közszolgálati tévé is rendületlenül adja ezeket. Ezek zöme az MTV-n ment egykoron, rivális tévécsatornák nem voltak a piacon, így sok közülük milliós nézettséget ért el.

Arra voltunk kíváncsiak, 2012-ben hány nézőt lehet leültetni ezekkel: az alábbi listán a cím mellett az elmúlt napok legjobb nézettsége szerepel.

A farm, ahol élünk, 63 ezer néző

Forrás: nbc.com

Igazi családi sorozat, az 1800-as évek végének amerikai, vidéki életéről: Laura Ingalls Wilder folytatásos regénye alapján készült a televíziós feldolgozás, bár sok mindenben eltértek az eredeti regénytől. Az USA-ban 1973 és 1983 köz adták, itthon jóval később, manapság a Story4 vetíti.

-------------------

A szupercsapat, 93 ezer néző

Forrás: nbc.com

1983 és 1987 között forgott amerikai akciósorozat, sok robbantással, bunyóval, lövöldözéssel, üldözéssel, igen karakteres szereplőkkel. Itthon most a Cool TV adja, volt olyan epizód, amelyet csak 30 ezren követtek, de a közelmúltban akadt olyan is, amelyet közel 100 ezren.

-------------------

Baywatch, 46 ezer néző

Forrás: nbc

Alighanem sokan irigyelték David Hasselhoffot itthon is, hiszen milyen munka már az, hogy bikinis nőkkel kell rohangálni, röplabdázni a parton, úszkálni az óceánban, és néha mesterséges légézsben kell részesíteni egy ájult szőke szépséget? A kultikus sorozat manapság a Coolon fut, ott ért el közel félszázezer tévézőt nemrég, de adja a jóval kisebb nézettségű Story5 is, ott akadt epizód, amelynél csak 2 ezer nézőt mért az AGB Nielsen.

-------------------

Columbo, 117 ezer néző

Forrás: AFP

Nagyobb csatornákon is nyomozott már a hadnagy korábban, a TV2-n milliós nézettség is járt mellé, de a sokadik ismétlés is összehoz bő százezret a Viasat3-nak. A Columbo nem tipikusan a nyolcvanas évek szériája, mert 1971-ben vették fel az első részt, 2003-ban pedig az utolsót. Peter Falk, aki 2011-ben hunyt el, 68 epizódban hozta az immár legendás karaktert.

-------------------

Dallas, 68 ezer néző

ultimatedallas.com

Ha valami jellegzetesen nyolcvanas évek, akkor az az 1978 és 1991 közt készült Dallas, annak ellenére, hogy itthon ez is késéssel került a képernyőkre. Most, hogy elindult 21 évvel később a folytatás, különösen érdekes lehet visszanézni pár régi részt - erre leginkább a Story4 és a Story5 csatornán van lehetőségünk. Volt rész, amely csak 2-3 ezer tévézőt érdekelt a Story5-ön, elképzelhetjük, milyen morcos arcot vágna Jockey, ha ezt megtudná.

-------------------

Kisváros, 109 ezer néző

Forrás: [origo]

A Duna TV adja a hazai krimit, és meglehetősen jól hoz, annak ellenére, hogy majdnem húsz éve készült belőle az első epizód. A sorozatot indulásakor sokan tekintették az Angyalbőrben nem hivatalos folytatásának, főképp azért, mert Usztics Mátyás itt is egy sorkatonai szakasz kiképzőjét alakította.

-------------------

Linda, 93 ezer néző

Forrás: [origo]

Egykor a magyar gyerekek kedvenc sorozata volt, ezrek iratkoztak be tékvandóra vagy karatéra a széria hatása alatt. Mostanság a Duna adja a sokadik ismétlést, volt olyan rész, amelyen közel 100 ezer hazai (és sok nem mért határon túli) tévéző nosztalgiázott Görbe Nórával, Szerednyei Bélával, Bodrogi Gyulával, Pécsi Ildikóval.

-------------------

Kojak, 64 ezer néző

Forrás: cbs.com

A kopasz Telly Savalasról még nyalókát is elneveztek, a kifejezetten kúl sorozatot pedig nagyon kedvelték itthon. A hetvenes évek képi világa köszön vissza benne (1973 és 1978 közt forgatták), de mint minden széria, ez is késéssel került a hazai képernyőkre. Kojak, akit a TV Guide szerint az 50 legfontosabb tévés karakter közt tartanak számon, mostanában a Story4 nézőit szórakoztatja.

-------------------

San Francisco utcáin, 67 ezer néző

Forrás: abc.com

Szintén a Story4-en látható a széria, változó, 30-50 ezres nézőszámot produkálva. Sok mai fiatal nem is tudja, hogy ezzel tűnt fel Michael Douglas, ahogy azt sem, mennyire szerették a hazai nézők a nyolcvanas években ezt az 1972 és 1977 közt forgott amerikai krimit.

-------------------

Petrocelli, 62 ezer néző

Forrás: nbc

Csak két évad, 45 rész készült belőle, és világszerte nem is volt akkora siker, mint itthon. Csak azért volt kedvelt, mert nem adott mást akkoriban az MTV, és nem volt nagyobb választék? Nem tudni, de az ügyvédes sorozatra (egyben saját fiatalságukra) akkor is sokan szeretettel emlékeznek vissza. A jogi dráma Barry Newmannel mostanában a Story4 adásán követhető.