Bűnösnek vallotta magát a Xena és a Spartacus hősnője

Vágólapra másolva!
Lucy Lawless bevallotta, hogy engedély nélkül szállt meg olajfúró hajót idén februárban, hat Greenpeace-aktivistával együtt.
Vágólapra másolva!

Bíróság előtt közölte Lucy Lawless, hogy nem sajnálja, hogy hat társával együtt engedély nélkül szállt meg olajfúró hajót Új-Zéland partjainál, idén februárban. Az akcióban hat Greenpeace-aktivista vett részt az új-zélandi születésű színésznő mellett: a kutatásra induló Noble Discovererre azért mentek fel, hogy így protestáljanak a Déli-sark kiaknázása ellen. A Shell által bérelt hajót 77 órát keresztül tartották fel. A TVNZ csatorna híre szerint a bíró elrendelte, hogy minden vádlott szabadlábon védekezhet a szeptember 14-i tárgyalásig.

A Shell elítélte az akciót, mondván, emberi életet kockáztattak a Greenpeace emberei. Lawless nyilatkozatban közölte, hogy elítéli az olajvállalatok tevékenységét, de nem számít börtönbüntetésre, mivel első alkalommal szegte meg a törvényt, és az akció alapvetően békés volt.

Forrás: Frederick M. Brown / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A színésznőt főképp a Xena című sorozatból ismerheti a magyar tévéző, legutóbb a Spartacus-ban játszott, a Vér és homok és Az aréna istenei alcímű évadokban láthattuk, gyakran erotikusan túlfűtött szerepben.