Tűzoltóslaggal támadtak az RTL Klub stábjára

rtl
Vágólapra másolva!
Két viszálykodó családról forgatott riportot Mátyásdombon az RTL Klub, mikor egy férfi elemelte a tévések slusszkulcsát, azt egy mély derítőgödörbe dobta, majd tűzoltóslaggal próbálta elkergetni őket.
Vágólapra másolva!

Tűzoltóslaggal támadtak az RTL Klub stábjára - értesült az [origo]. A stáb egy Mátyásdomb nevű Fejér megyei községben forgatott két család viszálykodásáról: az elmúlt pár órában ott leégett egy árpaföld és egy tyúktelep teteje is, 40 ezer naposcsibét mentettek ki onnan a tűzoltók (12-14 ezer elpusztult), korábban pedig állítólag kitárazás közben elsült egy vadásztól elkobzott fegyver, egy rendőr közben nyolc napon túl gyógyuló lábsérülést szenvedett - az RTL Klub ezért is látott témát a helyszínen. Az előzményekről itt és itt olvashat.

Kérdésünkre Velti László, az RTL Klub Híradó riportere elmondta, hogy július 10-én, délután egy óra körül a falu lakóival beszélgettek, akik mutattak nekik egy épületet, mondván, a vadász tulajdona. "A kollégám abszolút közterületen filmezni kezdte a gazdasági épületet, erre kijött onnan a vadász fia, odament a stábutóhoz, kivette a slusszkulcsot és a mély derítőgödörbe dobta azt. Azon tanakodtunk, hogyan jutunk vissza, pótkulcs híján. Eztán tűzoltóslagot húzott elő, erős sugárral elkezdett minket locsolni, mindenünk vizes lett. Az autó ablakai is nyitva voltak, minden elázott, a kamerából, cipőnkből folyt a víz" - emlékezett.

Velti szerit még ekkor is azon voltak, hogy megnyugtassák a két embert, de végül hátrálni kezdtek. "Ott álltunk értetlenül, majd értesítettük a rendőrséget. Felvettük az egészet, a kulcs elvételét, a locsolást, de előbb a rendőrség akarja megnézni az anyagot. Este nyolcra a slusszkulcs végül meglett" - tette hozzá. Az RTL rövid riportja itt látható.