Hatalmas, de szenvedő vámpír lesz a tévésorozat Drakulája

Vágólapra másolva!
A Starz tévécsatorna számára készülhet a Vlad Dracula című sorozat, amelyben a főhős korábbi életébe kétségbeesve kapaszkodik.
Vágólapra másolva!

A Spartacus című, itthon is vetített sorozat tulajdonosa, a Starz csatorna lát fantáziát Drakula történetének újabb feldolgozásában.

A tervezett szérián, amelyből még ugyan pilot sem készült, olyanok dolgoznak, mint J. Michael Straczynski (Thor, Underworld: Awakening), Roy Lee (A kör) és Rob Tapert (Xena) - írta az ew.com.

A rövid szinopszis szerint a sorozatban keveredik majd III. Vlad, más néven Karóbahúzó Vlad havasalföldi fejedelem és a fikciós lényként életre kelt Drakula figurája, azt is megpróbálják bemutatni, hogy a vámpírrá váló, kegyetlensége miatt ismert uralkodó miképp próbál kapaszkodni emberi mivoltába, miképp küzd az átváltozás ellen.

Most is fut számos vámpírsorozat a tévében (True Blood, Vámíprnaplók), de a legismertebb karakter is feltűnt már többször: 1990-1991-ben volt egy sorozat, ahol egy kétgyerekes vámpírvadász férfi indult a modernkori, gonosz üzletember képében újraszületett Drakula ellen.