Perelnek a Modern család színészei

Vágólapra másolva!
Nem tudtak megegyezni a gázsin a sorozatot gyártó 20th Century Fox Televisionnel, ezért a bírósághoz fordultak a Modern család szereplői.
Vágólapra másolva!

A nálunk az HBO Comedyn látható Modern család az Egyesült Államokban már a negyedik évadját kezdi szeptemberben, kiváló nézettséggel fut, és rengeteg Emmy-jelölést kapott már - a színészek ezért gondolhatták, hogy ideje lenne a béremelésnek. A sorozatban szereplő hatosfogatból az Egy rém rendes család-ban megismert Ed O'Neill eleve több pénzt kap, mint a többiek, a másik öt színész - Ty Burrell, Julie Bowen, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet és Sofia Vergara - 200 ezer dollár per epizódos fizetést szeretne kiharcolni a következő szezonra.

ABC

A 20th Century Foxnak ezzel nem is lenne baja, hisz 150 ezres alapfizetést és 50 ezer bónuszt ajánlott fel a szereplőknek - a gond a későbbiekkel van, a gyártó cég a további évadokra ugyanis nem emelné olyan mértékben a gázsit, mint ahogy az a színészeknek is megfelelne. A Fox ajánlata egy esetleges kilencedik szezonra 325 ezer dollár, a színészek viszont 400 ezret vagy annál többet szeretnének kiharcolni addigra. Akármilyen megállapodás is születik, az természetesen nem jelenti azt, hogy a sorozat automatikusan megkapja a kilencedik évadot is.

Az öt színész egyébként együttesen fordult a bírósághoz, míg O'Neill egyelőre külön perel - bár a legfrissebb hírek szerint már inkább csatlakozna kollégáihoz, csak épp magasabb összegért harcolna.